logo

Feesten op de Stedemaeght

Unieke locatie voor een onvergetelijk feest

Stel: je wordt 30 jaar. Of 40, 63, of 87. Of jullie hebben een huwelijksjubileum. Of je organiseert een reünie van je oude school. Of je bent net afgestudeerd. Dan wil je graag een feestje geven. Een feest organiseer je toch niet in een suf achteraf zaaltje met bier zonder schuim en koude bitterballen in een slapend dorp? Voor originele feesten kies je voor driemaster de Stedemaeght! Lees hier waarom feesten op een reusachtig varend zeilschip op het IJsselmeer een origineel idee is.

Uw feest zoals u wilt

We hoeven de geschiedenis van de vaderlandse zeevaart er niet bij te halen om zeker te weten dat je op een driemaster een uitstekend feestje kunt bouwen. Na een periode van hard werken op zee mogen aan boord zo nu en dan de trossen los. Dus heb je je de afgelopen tijd in het diepe gestort van je studie? Ben je al 50 jaar aan boord van het leven? Kijk je samen terug op 40 jaar in de huwelijksboot? Roep dan al je vrienden en familie bij elkaar voor een onvergetelijke feest op ons prachtige schip. 

Betoverende dynamiek van een feest op het water

Doorbreek de routine van feestjes in achteraf zaaltjes en kies het verfrissende element van een feest op het IJsselmeer. Eenmaal op het water ontstaat een nieuwe dynamiek. Het dagelijkse leven wordt vergeten. Het vizier wordt gericht op het hier en nu. Iedereen is klaar voor een groot feest. Ontsnappen kan niet meer! Honger en dorst en zin om zeemansliederen te zingen krijgen de overhand. En later gaan de voetjes ook nog van de vloer. De glazen worden geheven het feest begint!

Feest op maat

Een feest op de Stedemaeght kun je helemaal op maat afstemmen. Je maakt natuurlijk helemaal de blitz als je pas op het schip arriveert als we de haven al verlaten hebben. Dan varen we je in met een stoere powerboat bijvoorbeeld. Je gasten weten niet wat ze meemaken! Je kunt je feest helemaal op je persoonlijke wensen afstemmen. Ontvang je gasten bijvoorbeeld op een rode loper voordat ze aan boord gaan. Heet ze welkom met een glaasje bubbels. Laat zien dat ze belangrijk voor je zijn. Geef je feest de sfeer die bij jou past!

Natje en droogje

En feest op een schip is natuurlijk pas echt een feest met goede spijzen en dranken. Wil je een groot banket laten inrichten? Of wil je de hele avond heerlijke amuses serveren? Alles kan! Van bitterbal tot walking diner en van lunch tot luxe barbecue buffet. Onze hofmeesters en koksmaats staan klaar in onze kombuis om je feest een culinair tintje te geven. Informeer gerust naar de vele mogelijkheden voor feesten op de Stedemaeght.

Varen op de Stedemaeght?

+31

Wat klanten zeggen...

"Voor mijn echtgenoot, die vandaag 50 jaar is geworden wilde ik iets bijzonders doen. Kennissen attendeerden mij op de Stedemaeght. Met ons hele gezin, ouders, broers en zussen, zijn we een dagje gaan zeilen op dit schip. Lelystad-Volendam-Lelystad. Een schot in de roos. Ondanks dat de zon ons in de steek liet, hebben we een geweldige dag gehad. Mede door het vriendelijk en behulpzame personeel onder aanvoering van de fantastische schipper Dennis. 
Stedemaeght bedankt."
Jeannet van der Darren, 22 oktober 2023
(beoordeeld met 5 van 5 sterren)


"Vandaag voor de derde keer weer meegevaren van Lelystad naar Hoorn v.v.. Heen hadden we de wind tegen maar terug onder zeilen. Geweldig wat een belevenis, enthousiast personeel die plezier hebben in hun werk, een prachtig, keurig onderhouden schip. Bovendien een fantastische lunch en lekkere drankjes! Een aanrader voor iedereen die van varen houdt."
Janny en Wim Zuiderdijk, 8 juli 2022
(beoordeeld met 5 van 5 sterren)

“Wij hadden goede vrienden uit Duitsland over en samen iets doen. Dus een arangement op de Stedemaeght geboekt. Het schip is fantastisch, alles piekfijn in orde en de bemanning is vriendelijk, geduldig en behulpzaam. Daarbij nog een overheerlijke lunch, in 1 woord geweldig. Wij komen zeker nog eens terug. Als voormalig scheepseigenaar heb ik mij thuis gevoeld .
We hebben genoten. Bedankt!"
André Heuvelman, 21 juli 2022
(beoordeeld met cijfer 9 op Zoover)


“We hebben een geweldige dag gehad. Wat een prachtig schip en vriendelijke bemanning. Alle ingrediënten waren  aanwezig om een onvergetelijke dag te hebben. Goed weer, genoeg wind en er werd een prima lunch geserveerd. In Hoorn hadden we bijna anderhalf uur de tijd om het plaatsje te bekijken. Daarna zeilden we terug richting Lelystad. Onderweg kwamen de bitterballen en de mini loempias langs.
We hadden een preachtdag. Bedankt"
Pim van Geelen, 28 juli 2022
(beoordeeld met 5 van 5 sterren)

“Wat een heerlijke vaart, het was in 1 woord fantastisch. Heel goed verzorgd, nette bediening.
Bedankt!”
Corry de Vries en vriend, 16 juli 2022

Gewoon kort maar krachtig...Wij hebben gisteren een superdag gehad...was fantastisch!!!!”
Mario Seits, 29 mei 2021 (beoordeeld met 5 van 5 sterren)

Gisteren een top-dagje gehad ! Zeiltocht op deze fantastische driemaster Stedemaeght van Lelystad naar Urk en weer terug. Geweldig enthousiaste en aardige bemanning. Zeer genoten ! Een echte aanrader !”  
Jos Kuiper, 6 oktober 2021

Broer en schoonzus 25 jaar getrouwd. Een fantastische dag op dit schip gehad. Gezellige bemanning, heerlijk gegeten aan boord. Samen met ook zon en wind was deze dag echt schitterend. Een echte aanrader"
Jochem Eenkhoorn, 2 oktober 2021

“Het was een geweldige dag met geweldig weer! Lekker warm en toch een lekker windje om te zeilen! Heerlijk"
Geanne de Boer, 24 september 2021

"Was (weer) een fantastische dag, we hebben ervan genoten!!!"
Rene de Regt, 22 september 2021

"Prachtig schip, zeer gastvrij personeel. Al met al een geslaagde dag. Veel wind dus veel wind in de zeilen. "
Rianne Basten, 28 augustus 2021