logo

Voorbereiding op een nieuw zeilseizoen, ter ere van 30 jaar in de vaart

Voorbereiding op een nieuw zeilseizoen, ter ere van 30 jaar in de vaart

De wintermaanden zijn traditioneel een drukke tijd voor het onderhoudsteam van de Stedemaeght, het majestueuze Nederlandse zeilschip dat bekend staat om zijn prachtige zeiltochten en onvergetelijke ervaringen. Terwijl de koude wind over de Nederlandse wateren waait, wordt er achter de schermen hard gewerkt om ervoor te zorgen dat deze elegante dame in topconditie blijft voor het komende seizoen.

Het onderhoud van de Stedemaeght is een zorgvuldig proces dat vakmanschap en toewijding vereist. Van het schuren en schilderen van het houtwerk tot het controleren en onderhouden van de zeilen en tuigage, elk detail wordt met de grootste zorg behandeld om ervoor te zorgen dat het schip klaar is om de uitdagingen van de zee aan te gaan.

Terwijl het onderhoudsteam hard aan het werk is, kijken ze ook vooruit naar de komende vaartochten. Binnenkort zullen de nieuwe data voor de individuele zeiltochten worden gepubliceerd, zodat liefhebbers van avontuur en zeilplezier hun agenda kunnen klaarmaken voor een onvergetelijke ervaring aan boord van de Stedemaeght.

Dit jaar is bijzonder, want de Stedemaeght viert haar 30-jarig jubileum in de vaart. Dertig jaar lang heeft dit prachtige schip de wateren van Nederland en daarbuiten bevaren, met talloze herinneringen en verhalen die zijn ontstaan aan boord. Het jubileum is een mijlpaal die de toewijding van de bemanning en de tijdloze schoonheid van de Stedemaeght onderstreept.

Of het nu gaat om een ontspannen dagtocht met vrienden, familie of het bedrijf, de Stedemaeght bood en biedt voor elk wat wils. Met haar imposante verschijning en gracieuze zeilprestaties belooft het schip een onvergetelijke ervaring voor alle gasten aan boord.

Dus terwijl de winter zijn greep op het land verstevigt, blijft de Stedemaeght zich voorbereiden op een nieuw seizoen vol avontuur en ontdekkingen en klaar om de horizon tegemoet te zeilen en de harten van haar gasten te veroveren.

Varen op de Stedemaeght?

Naam 
Telefoon 
E-mail 
Bericht 
Inschrijven nieuwsbrief 
  Ja  
Akkoord privacy policy 
  Ja  
    

Wat klanten zeggen...

"Voor mijn echtgenoot, die vandaag 50 jaar is geworden wilde ik iets bijzonders doen. Kennissen attendeerden mij op de Stedemaeght. Met ons hele gezin, ouders, broers en zussen, zijn we een dagje gaan zeilen op dit schip. Lelystad-Volendam-Lelystad. Een schot in de roos. Ondanks dat de zon ons in de steek liet, hebben we een geweldige dag gehad. Mede door het vriendelijk en behulpzame personeel onder aanvoering van de fantastische schipper Dennis. 
Stedemaeght bedankt."
Jeannet van der Darren, 22 oktober 2023
(beoordeeld met 5 van 5 sterren)


"Vandaag voor de derde keer weer meegevaren van Lelystad naar Hoorn v.v.. Heen hadden we de wind tegen maar terug onder zeilen. Geweldig wat een belevenis, enthousiast personeel die plezier hebben in hun werk, een prachtig, keurig onderhouden schip. Bovendien een fantastische lunch en lekkere drankjes! Een aanrader voor iedereen die van varen houdt."
Janny en Wim Zuiderdijk, 8 juli 2022
(beoordeeld met 5 van 5 sterren)

“Wij hadden goede vrienden uit Duitsland over en samen iets doen. Dus een arangement op de Stedemaeght geboekt. Het schip is fantastisch, alles piekfijn in orde en de bemanning is vriendelijk, geduldig en behulpzaam. Daarbij nog een overheerlijke lunch, in 1 woord geweldig. Wij komen zeker nog eens terug. Als voormalig scheepseigenaar heb ik mij thuis gevoeld .
We hebben genoten. Bedankt!"
André Heuvelman, 21 juli 2022
(beoordeeld met cijfer 9 op Zoover)


“We hebben een geweldige dag gehad. Wat een prachtig schip en vriendelijke bemanning. Alle ingrediënten waren  aanwezig om een onvergetelijke dag te hebben. Goed weer, genoeg wind en er werd een prima lunch geserveerd. In Hoorn hadden we bijna anderhalf uur de tijd om het plaatsje te bekijken. Daarna zeilden we terug richting Lelystad. Onderweg kwamen de bitterballen en de mini loempias langs.
We hadden een preachtdag. Bedankt"
Pim van Geelen, 28 juli 2022
(beoordeeld met 5 van 5 sterren)

“Wat een heerlijke vaart, het was in 1 woord fantastisch. Heel goed verzorgd, nette bediening.
Bedankt!”
Corry de Vries en vriend, 16 juli 2022

Gewoon kort maar krachtig...Wij hebben gisteren een superdag gehad...was fantastisch!!!!”
Mario Seits, 29 mei 2021 (beoordeeld met 5 van 5 sterren)

Gisteren een top-dagje gehad ! Zeiltocht op deze fantastische driemaster Stedemaeght van Lelystad naar Urk en weer terug. Geweldig enthousiaste en aardige bemanning. Zeer genoten ! Een echte aanrader !”  
Jos Kuiper, 6 oktober 2021

Broer en schoonzus 25 jaar getrouwd. Een fantastische dag op dit schip gehad. Gezellige bemanning, heerlijk gegeten aan boord. Samen met ook zon en wind was deze dag echt schitterend. Een echte aanrader"
Jochem Eenkhoorn, 2 oktober 2021

“Het was een geweldige dag met geweldig weer! Lekker warm en toch een lekker windje om te zeilen! Heerlijk"
Geanne de Boer, 24 september 2021

"Was (weer) een fantastische dag, we hebben ervan genoten!!!"
Rene de Regt, 22 september 2021

"Prachtig schip, zeer gastvrij personeel. Al met al een geslaagde dag. Veel wind dus veel wind in de zeilen. "
Rianne Basten, 28 augustus 2021