logo

Spannende Kustwacht- en KNRM-trainingssessie op de Stedemaeght

Spannende Kustwacht- en KNRM-trainingssessie op de Stedemaeght

Op 25 mei werd een gewone vaartocht op de Stedemaeght onverwacht omgetoverd tot een spannend avontuur. De Kustwacht en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) voerden spontaan een indrukwekkende trainingssessie uit, waarbij zowel de gasten als de bemanning van het schip een unieke ervaring beleefden.

Tijdens deze oefening werd getraind om met een kustwachthelikopter zo dicht mogelijk bij het schip te vliegen. De uitdaging was om een persoon aan boord te brengen en weer van boord te halen. Deze vaardigheden zijn in noodsituaties van cruciaal belang, bijvoorbeeld om gewonde personen snel en efficiënt van een schip te redden.

 Het precieze besturen van de helikopter vereiste groot vakmanschap van de piloten. De Stedemaeght, met haar hoge masten en talrijke touwen, bood een perfecte en uitdagende omgeving voor deze training. Het manoeuvreren rond de complexe structuur van het schip, zonder iets te raken, is een kunst op zich en toonde het hoge niveau van professionaliteit en vaardigheid van de Kustwacht. 

Voor de gasten aan boord van de Stedemaeght was het een onverwacht spektakel. Het zien van de helikopter, die dicht langs de masten scheerde en het nauwkeurige werk van de reddingswerkers was indrukwekkend en liet een diepe indruk achter. Ook voor de bemanning van de Stedemaeght was het een kans om te zien hoe deze noodprocedures in de praktijk werken en wat er allemaal komt kijken bij een lucht-geassisteerde reddingsactie.

Al met al zorgde deze oefening voor een onvergetelijke ervaring die het belang van dergelijke trainingen benadrukte. Veiligheid op het water is van het grootste belang en het trainen van dergelijke reddingsacties is essentieel om op elke mogelijke situatie voorbereid te zijn. Voor de Kustwacht en de KNRM was het een geslaagde oefening en voor de aanwezigen een dag om nooit te vergeten.

Als u meer indrukken van deze unieke ervaring wilt zien, bekijk dan gerust de Facebook- of Instagram-pagina van de Stedemaeght en geniet van de indrukwekkende beelden.

Varen op de Stedemaeght?

+31

Wat klanten zeggen...

"Voor mijn echtgenoot, die vandaag 50 jaar is geworden wilde ik iets bijzonders doen. Kennissen attendeerden mij op de Stedemaeght. Met ons hele gezin, ouders, broers en zussen, zijn we een dagje gaan zeilen op dit schip. Lelystad-Volendam-Lelystad. Een schot in de roos. Ondanks dat de zon ons in de steek liet, hebben we een geweldige dag gehad. Mede door het vriendelijk en behulpzame personeel onder aanvoering van de fantastische schipper Dennis. 
Stedemaeght bedankt."
Jeannet van der Darren, 22 oktober 2023
(beoordeeld met 5 van 5 sterren)


"Vandaag voor de derde keer weer meegevaren van Lelystad naar Hoorn v.v.. Heen hadden we de wind tegen maar terug onder zeilen. Geweldig wat een belevenis, enthousiast personeel die plezier hebben in hun werk, een prachtig, keurig onderhouden schip. Bovendien een fantastische lunch en lekkere drankjes! Een aanrader voor iedereen die van varen houdt."
Janny en Wim Zuiderdijk, 8 juli 2022
(beoordeeld met 5 van 5 sterren)

“Wij hadden goede vrienden uit Duitsland over en samen iets doen. Dus een arangement op de Stedemaeght geboekt. Het schip is fantastisch, alles piekfijn in orde en de bemanning is vriendelijk, geduldig en behulpzaam. Daarbij nog een overheerlijke lunch, in 1 woord geweldig. Wij komen zeker nog eens terug. Als voormalig scheepseigenaar heb ik mij thuis gevoeld .
We hebben genoten. Bedankt!"
André Heuvelman, 21 juli 2022
(beoordeeld met cijfer 9 op Zoover)


“We hebben een geweldige dag gehad. Wat een prachtig schip en vriendelijke bemanning. Alle ingrediënten waren  aanwezig om een onvergetelijke dag te hebben. Goed weer, genoeg wind en er werd een prima lunch geserveerd. In Hoorn hadden we bijna anderhalf uur de tijd om het plaatsje te bekijken. Daarna zeilden we terug richting Lelystad. Onderweg kwamen de bitterballen en de mini loempias langs.
We hadden een preachtdag. Bedankt"
Pim van Geelen, 28 juli 2022
(beoordeeld met 5 van 5 sterren)

“Wat een heerlijke vaart, het was in 1 woord fantastisch. Heel goed verzorgd, nette bediening.
Bedankt!”
Corry de Vries en vriend, 16 juli 2022

Gewoon kort maar krachtig...Wij hebben gisteren een superdag gehad...was fantastisch!!!!”
Mario Seits, 29 mei 2021 (beoordeeld met 5 van 5 sterren)

Gisteren een top-dagje gehad ! Zeiltocht op deze fantastische driemaster Stedemaeght van Lelystad naar Urk en weer terug. Geweldig enthousiaste en aardige bemanning. Zeer genoten ! Een echte aanrader !”  
Jos Kuiper, 6 oktober 2021

Broer en schoonzus 25 jaar getrouwd. Een fantastische dag op dit schip gehad. Gezellige bemanning, heerlijk gegeten aan boord. Samen met ook zon en wind was deze dag echt schitterend. Een echte aanrader"
Jochem Eenkhoorn, 2 oktober 2021

“Het was een geweldige dag met geweldig weer! Lekker warm en toch een lekker windje om te zeilen! Heerlijk"
Geanne de Boer, 24 september 2021

"Was (weer) een fantastische dag, we hebben ervan genoten!!!"
Rene de Regt, 22 september 2021

"Prachtig schip, zeer gastvrij personeel. Al met al een geslaagde dag. Veel wind dus veel wind in de zeilen. "
Rianne Basten, 28 augustus 2021