logo

Dagje zeilen IJsselmeer

Beleef een bijzonder dag op het IJsselmeer

Wilt u een bijzondere dag beleven? Kom dan eens een dagje zeilen op het Ijsselmeer met de Stedemaeght.

Bestel uw tickets voor een bijzondere dagtocht direct via onze website. U kunt al een dagje zeilen op het IJsselmeer met 2 personen.

Een complete dagtocht

Dagje zeilen IjsselmeerVanuit de Bataviahaven te Lelystad verzorgen wij een unieke dagtocht over het IJsselmeer naar Hoorn, Volendam of Urk.

Vanaf 9.30 uur heet onze professionele crew u van harte welkom aan boord. Na een kop koffie of thee met wat lekkers gooien we de trossen los en beginnen we aan ons dagje zeilen op het IJsselmeer. Bent u een liefhebber van zeilen, dan kunt u de matrozen helpen de zeilen te zetten. Dat is uiteraard niet verplicht. U kunt er ook voor kiezen om lekker te relaxen aan dek of in de lounge of de bar.

Onderweg kunt u genieten van een heerlijke lunch. En na een wandeling door Hoorn, Volendam of Urk, varen we weer terug naar de Bataviahaven waar we na een dagje zeilen, tussen 17.00 en 17.30 uur aankomen.

Een dagje varen levert een unieke ervaring

De Stedemaeght is een bark met een drie-mast tuigage die u een zeilervaring biedt die te vergelijken is met het zeilen op de befaamde klipper Cutty Sark. De drie imposante masten en de evenzo imposante tuigage bieden een onvergetelijke aanblik. Op de Stedemaeght is het goed toeven. Het schip is van alle gemakken voorzien waardoor zelfs bij ruigere weersomstandigheden het comfort is gewaarborgd. Dat maakt een dagje zeilen op het IJsselmeer tot een bijzondere ervaring.

Het schip is in 1926 van stapel gelopen als walvisvaarder en na een leven als vrachtvaarder uiteindelijk in 1993 omgebouwd tot zeilschip waarna het in 1994 weer in de vaart kwam.

Sindsdien is het schip ingezet voor dagtochten en feestelijke of zakelijke aangelegenheden.

Op de Stedemaeght kunt u behalve voor een dagje zeilen, terecht voor:

  • Huwelijksvoltrekkingen en huwelijksfeesten;
  • Feesten en partijen;
  • Jubilea;
  • Bedrijfs- en personeelsuitjes;
  • Vergaderingen;
  • Productpresentaties;
  • Etc.

Voor iedereen bereikbaar

Een dagje zeilen op de Stedemaeght is voor iedereen mogelijk! Ook als u alleen bent, bent u van harte welkom, maar uiteraard ook met uw partner of met vrienden of familie. U kunt van uw dagje zeilen op het IJsselmeer genieten, ook als u zelf geen enkele zeilervaring hebt.

Tickets voor deze dagtocht verkrijgbaar

Medio maart worden de eerste tochten ingepland en kunt u weer tickets reserveren. Houd daarom onze website in de gaten of laat uw emailadres achter om op de hoogte gehouden te worden. Wij bieden al een dagje zeilen vanaf 2 personenen aan.

Meer weten over een dagje zeilen op het IJsselmeer

Wilt u geïnformeerd worden over de mogelijkheden om een dagje te zeilen op het IJsselmeer, vul dan het contactformulier op deze pagina in of bel of mail ons. Wij verstekken u graag alle noodzakelijke informatie over een dagje varen op het IJsselmeer.

Varen op de Stedemaeght?

Naam 
Telefoon 
E-mail 
Bericht 
Inschrijven nieuwsbrief 
  Ja  
Akkoord privacy policy 
  Ja  
    

Wat klanten zeggen...

"Voor mijn echtgenoot, die vandaag 50 jaar is geworden wilde ik iets bijzonders doen. Kennissen attendeerden mij op de Stedemaeght. Met ons hele gezin, ouders, broers en zussen, zijn we een dagje gaan zeilen op dit schip. Lelystad-Volendam-Lelystad. Een schot in de roos. Ondanks dat de zon ons in de steek liet, hebben we een geweldige dag gehad. Mede door het vriendelijk en behulpzame personeel onder aanvoering van de fantastische schipper Dennis. 
Stedemaeght bedankt."
Jeannet van der Darren, 22 oktober 2023
(beoordeeld met 5 van 5 sterren)


"Vandaag voor de derde keer weer meegevaren van Lelystad naar Hoorn v.v.. Heen hadden we de wind tegen maar terug onder zeilen. Geweldig wat een belevenis, enthousiast personeel die plezier hebben in hun werk, een prachtig, keurig onderhouden schip. Bovendien een fantastische lunch en lekkere drankjes! Een aanrader voor iedereen die van varen houdt."
Janny en Wim Zuiderdijk, 8 juli 2022
(beoordeeld met 5 van 5 sterren)

“Wij hadden goede vrienden uit Duitsland over en samen iets doen. Dus een arangement op de Stedemaeght geboekt. Het schip is fantastisch, alles piekfijn in orde en de bemanning is vriendelijk, geduldig en behulpzaam. Daarbij nog een overheerlijke lunch, in 1 woord geweldig. Wij komen zeker nog eens terug. Als voormalig scheepseigenaar heb ik mij thuis gevoeld .
We hebben genoten. Bedankt!"
André Heuvelman, 21 juli 2022
(beoordeeld met cijfer 9 op Zoover)


“We hebben een geweldige dag gehad. Wat een prachtig schip en vriendelijke bemanning. Alle ingrediënten waren  aanwezig om een onvergetelijke dag te hebben. Goed weer, genoeg wind en er werd een prima lunch geserveerd. In Hoorn hadden we bijna anderhalf uur de tijd om het plaatsje te bekijken. Daarna zeilden we terug richting Lelystad. Onderweg kwamen de bitterballen en de mini loempias langs.
We hadden een preachtdag. Bedankt"
Pim van Geelen, 28 juli 2022
(beoordeeld met 5 van 5 sterren)

“Wat een heerlijke vaart, het was in 1 woord fantastisch. Heel goed verzorgd, nette bediening.
Bedankt!”
Corry de Vries en vriend, 16 juli 2022

Gewoon kort maar krachtig...Wij hebben gisteren een superdag gehad...was fantastisch!!!!”
Mario Seits, 29 mei 2021 (beoordeeld met 5 van 5 sterren)

Gisteren een top-dagje gehad ! Zeiltocht op deze fantastische driemaster Stedemaeght van Lelystad naar Urk en weer terug. Geweldig enthousiaste en aardige bemanning. Zeer genoten ! Een echte aanrader !”  
Jos Kuiper, 6 oktober 2021

Broer en schoonzus 25 jaar getrouwd. Een fantastische dag op dit schip gehad. Gezellige bemanning, heerlijk gegeten aan boord. Samen met ook zon en wind was deze dag echt schitterend. Een echte aanrader"
Jochem Eenkhoorn, 2 oktober 2021

“Het was een geweldige dag met geweldig weer! Lekker warm en toch een lekker windje om te zeilen! Heerlijk"
Geanne de Boer, 24 september 2021

"Was (weer) een fantastische dag, we hebben ervan genoten!!!"
Rene de Regt, 22 september 2021

"Prachtig schip, zeer gastvrij personeel. Al met al een geslaagde dag. Veel wind dus veel wind in de zeilen. "
Rianne Basten, 28 augustus 2021