logo

De juiste Toon

De Stedemaeght heeft een roemrucht verleden. Sla er aan boord het logboek maar eens op na. Van log naar blog is een kleine stap. Na een jaar of twintig succesvol walvissen te hebben nagezeten, werd zij in Oslo omgebouwd tot vrachtschip. Na opnieuw een flink aantal jaren hard werken, werd ze in 1991 naar Nederland gehaald en leidt sindsdien het luxe leven wat ze verdient. Pronken als driemaster met- en voor iedereen die oog heeft voor deze absolute schoonheid op het water.


Het schip heeft in het verleden al vele eigenaars gekend en is regelmatig van naam veranderd. Op de meest aansprekende eigenaars kom ik in een volgend blog nog terug. De minst eervolle naam was "Alf", wat dwerg betekent. En dat, terwijl ze op de Nederlandse wateren met afstand de grootste en mooiste driemastbark is.

In 1992 redde Toon Slurink, de vader van de huidige eigenaar, het schip van de sloop en toverde haar bij scheepswerf Metz op Urk om tot de huidige, comfortabele Stedemaeght. Binnenkort ga ik Toon eens opzoeken om te vragen wie of wat de inspiratie is geweest bij het kiezen van deze best hoogdravende naam. Waren het de steden die ze aandeed of de maagden die ze achterliet? Voor zover zijn antwoord geen smet werpt op de onberispelijke reputatie van het schip, afgezien van die paar onfortuinlijke walvissen, geef ik u dat door in een volgend Captain's Blog. 

De complete historie vindt u op www.stedemaeght.nl waar u ook kunt reserveren voor een avontuurlijke, betaalbare dagtocht. Individueel, met uw gezin of een grotere groep. Met een frisse wind aan dek of in de behaaglijke salon. Aan de rijk gevulde bar proosten wij graag samen met u op Toon Slurink. Hij maakte de Stedemaeght tot het prachtige zeilschip dat ze nu is.


Welkom aan boord!

MobyDick®

Varen op de Stedemaeght?

Naam 
Telefoon 
E-mail 
Bericht 
Inschrijven nieuwsbrief 
  Ja  
Akkoord privacy policy 
  Ja  
    

Wat klanten zeggen...

"Vandaag een tochtje meegemaakt van Lelystad naar Hoorn en met volle zeilen weer terug. Wat een feest, enthousiast personeel die echt duidelijk houden van hun werk, een prachtig, keurig onderhouden schip en natuurlijk werkte het weer ook heel erg mee. Bovendien een fantastische catering, lekkere lunch en goed drinken! Een aanrader voor iedereen die van varen houdt!!!"
Winfried Noordijk, 8 juli 2018
(beoordeeld met 5 van 5 sterren)

“Wij hadden vrienden uit Duitsland over en wilden hen iets aanbieden, dus de Stedemaeght geboekt voor 4 mensen. Het schip is zeer goed onderhouden, alles piekfijn in orde en de bemanning is in 1 woord fantastisch; geduldig en behulpzaam. Daarbij nog een overheerlijke lunch, in 1 woord geweldig!!!!!!!!!! Wij komen zeker dit jaar nog eens terug. Als voormalig eigenaar van een schip heb ik mij zo welkom gevoeld en alles was meer dan perfect!!!!!!!!!
We hebben genoten!! Bedankt!"
Alie Ruiter, 21 juli 2017
(beoordeeld met cijfer 10 op Zoover)


“We hebben een geweldige dag gehad aan boord van Stedemaeght. Wat een prachtig schip en vriendelijke bemanning. Voor ons waren alle ingrediënten aanwezig om een onvergetelijke dag te hebben. Goed weer en genoeg wind. Er werd een prima lunch geserveerd. In Hoorn hadden we ruim een uur de tijd om het plaatsje te bekijken, daarna zeilden we terug richting Lelystad. Onderweg terug werd er bittergarnituur rondgedeeld.
We hebben genoten!! Bedankt!"
Mascha Groeneweg, 28 juli 2017
(beoordeeld met 5 van 5 sterren)

“Wat een heerlijke vaart, het was in 1 woord fantastisch. Heel goed verzorgd, nette bediening.
Bedankt!”
Corry de Vries en vriend, 16 juli 2017

Gewoon kort maar krachtig...Wij hebben gisteren een superdag gehad...was fantastisch!!!!”
Mario Seits, 29 mei 2017 (beoordeeld met 5 van 5 sterren)

Gisteren een top-dagje gehad ! Zeiltocht op deze fantastische driemaster Stedemaeght van Lelystad naar Urk en weer terug. Geweldig enthousiaste en aardige bemanning. Zeer genoten ! Een echte aanrader !”  
Jos Kuiper, 6 oktober 2016

Broer en schoonzus 25 jaar getrouwd. Een fantastische dag op dit schip gehad. Gezellige bemanning, heerlijk gegeten aan boord. Samen met ook zon en wind was deze dag echt schitterend. Een echte aanrader"
Jochem Eenkhoorn, 2 oktober 2016

“Het was een geweldige dag met geweldig weer! Lekker warm en toch een lekker windje om te zeilen! Heerlijk"
Geanne de Boer, 24 september 2016

"Was (weer) een fantastische dag, we hebben ervan genoten!!!"
Rene de Regt, 22 september 2016

"Prachtig schip, zeer gastvrij personeel. Al met al een geslaagde dag. Veel wind dus veel wind in de zeilen. "
Rianne Basten, 28 augustus 2016