logo

Klipper huren

Klipper huren op het IJsselmeer

Wilt u een bijzondere dag ervaren. Ga dan eens een dagje zeilen op de Stedemaeght en ervaar dan de grandeur van dit trotse zeilschip met een historie die terug gaat tot het begin van de vorige eeuw. De Stedemaeght is een bark met een drie-mast tuigage die u een zeilervaring biedt die te vergelijken is met het zeilen op befaamde klippers als de Cutty Sark en de Thermopylae. Dat is vooral te danken aan de drie imposante masten en de evenzo imposante tuigage. Een klipper huren zoals de Cutty Sark of de Thermopylae is nu mogelijk door te boeken op de Stedemaeght.

Klippers in Nederland

Klipper hurenKlippers in Nederland werden vooral tussen 1890 en 1925 gebouwd. Het ontwerp was geïnspireerd op de zeilschepen die in de 19e eeuw de oceanen bevoeren. Men wilde relatief kleine zeilschepen met snelle zeileigenschappen die geschikt waren voor de binnenvaart. Nederlandse klippers zijn herkenbaar aan de spitse boeg, de platte bodem en de overhangende achtersteven gecombineerd met een groot zeiloppervlak. Het zeilen op een Nederlands klipper komt in grote lijnen overeen met het varen op een tjalk, een aak of een skûtsje. U kunt natuurlijk een Nederlandse klipper huren, maar dat haalt het niet bij de zeilervaring die u op de Stedemaeght ondergaat. Zeilen op de Stedemaeght komt veel dichter in de buurt van het zeilen op de klippers die de internationale wateren bevoeren omdat de Stedemaeght met zijn 62 meter een echt groot zeilschip is.

Van alle gemakken voorzien

De Stedemaeght is van alle gemakken voorzien en biedt plaats aan maximaal 160 personen. Naast de uniek ervaring van het zeilen op een groot zeilschip op het IJsselmeer, kunt u ook genieten van onze uitstekende catering voor lunches, barbecues, buffetten, diners, etc. mits vooraf besproken. En dat alles natuurlijk onder het genot van een heerlijk kopje koffie of een goed glas wijn.

Een dagje meevaren op ons klassieke zeilschip kan individueel of met meerdere personen zoals familie of vrienden. Schrijf u in voor een van onze tochten. Medio maart worden de eerste tochten weer ingepland en zijn tickets verkrijgbaar via onze website.

Groot aantal mogelijkheden

Naast een dagje meevaren op een groot zeilschip is de Stedemaeght een uitstekende locatie voor:

  • Trouwerijen;
  • Vergaderingen;
  • Personeels- en bedrijfsuitjes;
  • Productpresentaties;
  • Feesten en partijen.

Klipper huren of klipper ervaring

Een Nederlandse klipper huren is wat anders dan de klipperervaring die u op de Stedemaeght kunt beleven. Het historische schip met zijn majestueuze uitstraling en zijn rijke geschiedenis biedt een zeilervaring om nooit te vergeten.

Meer weten over klipper huren?

Wilt u meer informatie over een klipper huren of varen op de Stedemaeght? Vul dan het contactformulier op deze pagina. Bellen of mailen mag natuurlijk ook.

Varen op de Stedemaeght?

Naam 
Telefoon 
E-mail 
Bericht 
Inschrijven nieuwsbrief 
  Ja  
Akkoord privacy policy 
  Ja  
    

Wat klanten zeggen...

"Vandaag een tochtje meegemaakt van Lelystad naar Hoorn en met volle zeilen weer terug. Wat een feest, enthousiast personeel die echt duidelijk houden van hun werk, een prachtig, keurig onderhouden schip en natuurlijk werkte het weer ook heel erg mee. Bovendien een fantastische catering, lekkere lunch en goed drinken! Een aanrader voor iedereen die van varen houdt!!!"
Winfried Noordijk, 8 juli 2018
(beoordeeld met 5 van 5 sterren)

“Wij hadden vrienden uit Duitsland over en wilden hen iets aanbieden, dus de Stedemaeght geboekt voor 4 mensen. Het schip is zeer goed onderhouden, alles piekfijn in orde en de bemanning is in 1 woord fantastisch; geduldig en behulpzaam. Daarbij nog een overheerlijke lunch, in 1 woord geweldig!!!!!!!!!! Wij komen zeker dit jaar nog eens terug. Als voormalig eigenaar van een schip heb ik mij zo welkom gevoeld en alles was meer dan perfect!!!!!!!!!
We hebben genoten!! Bedankt!"
Alie Ruiter, 21 juli 2017
(beoordeeld met cijfer 10 op Zoover)


“We hebben een geweldige dag gehad aan boord van Stedemaeght. Wat een prachtig schip en vriendelijke bemanning. Voor ons waren alle ingrediënten aanwezig om een onvergetelijke dag te hebben. Goed weer en genoeg wind. Er werd een prima lunch geserveerd. In Hoorn hadden we ruim een uur de tijd om het plaatsje te bekijken, daarna zeilden we terug richting Lelystad. Onderweg terug werd er bittergarnituur rondgedeeld.
We hebben genoten!! Bedankt!"
Mascha Groeneweg, 28 juli 2017
(beoordeeld met 5 van 5 sterren)

“Wat een heerlijke vaart, het was in 1 woord fantastisch. Heel goed verzorgd, nette bediening.
Bedankt!”
Corry de Vries en vriend, 16 juli 2017

Gewoon kort maar krachtig...Wij hebben gisteren een superdag gehad...was fantastisch!!!!”
Mario Seits, 29 mei 2017 (beoordeeld met 5 van 5 sterren)

Gisteren een top-dagje gehad ! Zeiltocht op deze fantastische driemaster Stedemaeght van Lelystad naar Urk en weer terug. Geweldig enthousiaste en aardige bemanning. Zeer genoten ! Een echte aanrader !”  
Jos Kuiper, 6 oktober 2016

Broer en schoonzus 25 jaar getrouwd. Een fantastische dag op dit schip gehad. Gezellige bemanning, heerlijk gegeten aan boord. Samen met ook zon en wind was deze dag echt schitterend. Een echte aanrader"
Jochem Eenkhoorn, 2 oktober 2016

“Het was een geweldige dag met geweldig weer! Lekker warm en toch een lekker windje om te zeilen! Heerlijk"
Geanne de Boer, 24 september 2016

"Was (weer) een fantastische dag, we hebben ervan genoten!!!"
Rene de Regt, 22 september 2016

"Prachtig schip, zeer gastvrij personeel. Al met al een geslaagde dag. Veel wind dus veel wind in de zeilen. "
Rianne Basten, 28 augustus 2016