logo

Rondvaart IJsselmeer

Een bijzondere boottocht op het IJsselmeer

Een rondvaart op het IJsselmeer is een bijzondere belevenis, speciaal als deze rondvaart plaatsvindt op een van de mooiste schepen van Nederland. Tijdens een boottocht met de Stedemaeght ervaart u de grandeur van de grote zeilschepen van weleer. Met zijn imposante masten en zijn fantastische zeilen en tuigage heeft de Stedemaeght de uitstraling van de grote zeilschepen die in de 19e eeuw de wereldzeeën bevoeren.

Beleef een rondvaart op het IJsselmeer op de Stedemaeght. Boek nu een ticket voor een boottocht op onze website.

Comfort tijdens de rondvaart

Rondvaart IJsselmeerDe Stedemaeght is voorzien van alle gemakken en comfort die van een hedendaags schip mogen worden verwacht tijdens een boottocht. In onze moderne salon, lounge of bar kunt u van een heerlijk kopje koffie of thee genieten. De Stedemaeght heeft in de loop van zijn bestaan een transformatie ondergaan van walvisvaarder, naar vrachtschip tot luxe driemaster bark met ca. 1000 m2 zeiloppervlak. Deze rijke historie geeft de beleving van een rondvaart op het IJsselmeer een extra dimensie.

Een boottocht die voor iedereen toegankelijk is

Onze rondvaarten op het IJsselmeer zijn voor iedereen toegankelijk. U kunt als individu deelnemen, maar ook met uw partner, vrienden of familie. Op het schip is plaats voor maximaal 160 passagiers. Behalve voor een rondvaart op het IJsselmeer kan de Stedemaeght ook geboekt worden voor groepsactiviteiten, zoals;

  • Huwelijksvoltrekkingen en huwelijksfeesten;
  • Feesten en partijen (verjaardagsfeesten, afstudeer- en promotiefeesten, etc.);
  • Jubilea;
  • Lezingen;
  • Personeels- en bedrijfsuitjes;
  • Bedrijfsevents;
  • Etc.

Het  zeilschip is te huur voor gezelschappen van 50 tot 160 personen.

Afvaart

Een rondvaart op het IJsselmeer begint in de regel om 9.30 uur in Bataviahaven in Lelystad. Vanaf dat tijdstip bent u welkom aan boord van de Stedemaeght. Na een kop koffie of thee met wat lekkers varen we de haven uit voor het begin van onze rondvaart op het IJsselmeer. Aan dek kunt u de matrozen helpen de zeilen te zetten. Dat is echter geen verplichting. U mag natuurlijk ook lekker aan dek gaan zitten om te genieten van het uitzicht of om even lekker te relaxen. Ook in de salon, lounge of bar bent u tijdens de boottocht op het IJsselmeer welkom wanneer de weersomstandigheden dat noodzakelijk maken.

Onderweg serveren wij een heerlijke lunch. Gedurende een rondvaart op het IJsselmeer doen wij vaak Hoorn, Volendam of Urk aan. U krijgt dan gelegenheid om een van deze prachtige plaatsen te bezoeken. Wanneer iedereen weer aan boord is, varen we weer terug naar de Bataviahaven waar we na een mooie tocht over het IJsselmeer, tussen 17.00 en 17.30 uur aankomen.

Reserveren voor een onvergetijke boottocht?

Reserveer nu uw tickets voor een onvergetelijke rondvaart op het IJsselmeer via onze website. Wilt u meer informatie over onze rondvaarten, dagtochten of de mogelijkheid om een activiteit op de Stedemaeght te organiseren? Vul dan het contactformulier op deze pagina in of bel of mail ons direct om uw boottocht op het IJsselmeer te reserveren.

Varen op de Stedemaeght?

Naam 
Telefoon 
E-mail 
Bericht 
Inschrijven nieuwsbrief 
  Ja  
Akkoord privacy policy 
  Ja  
    

Wat klanten zeggen...

"Vandaag een tochtje meegemaakt van Lelystad naar Hoorn en met volle zeilen weer terug. Wat een feest, enthousiast personeel die echt duidelijk houden van hun werk, een prachtig, keurig onderhouden schip en natuurlijk werkte het weer ook heel erg mee. Bovendien een fantastische catering, lekkere lunch en goed drinken! Een aanrader voor iedereen die van varen houdt!!!"
Winfried Noordijk, 8 juli 2018
(beoordeeld met 5 van 5 sterren)

“Wij hadden vrienden uit Duitsland over en wilden hen iets aanbieden, dus de Stedemaeght geboekt voor 4 mensen. Het schip is zeer goed onderhouden, alles piekfijn in orde en de bemanning is in 1 woord fantastisch; geduldig en behulpzaam. Daarbij nog een overheerlijke lunch, in 1 woord geweldig!!!!!!!!!! Wij komen zeker dit jaar nog eens terug. Als voormalig eigenaar van een schip heb ik mij zo welkom gevoeld en alles was meer dan perfect!!!!!!!!!
We hebben genoten!! Bedankt!"
Alie Ruiter, 21 juli 2017
(beoordeeld met cijfer 10 op Zoover)


“We hebben een geweldige dag gehad aan boord van Stedemaeght. Wat een prachtig schip en vriendelijke bemanning. Voor ons waren alle ingrediënten aanwezig om een onvergetelijke dag te hebben. Goed weer en genoeg wind. Er werd een prima lunch geserveerd. In Hoorn hadden we ruim een uur de tijd om het plaatsje te bekijken, daarna zeilden we terug richting Lelystad. Onderweg terug werd er bittergarnituur rondgedeeld.
We hebben genoten!! Bedankt!"
Mascha Groeneweg, 28 juli 2017
(beoordeeld met 5 van 5 sterren)

“Wat een heerlijke vaart, het was in 1 woord fantastisch. Heel goed verzorgd, nette bediening.
Bedankt!”
Corry de Vries en vriend, 16 juli 2017

Gewoon kort maar krachtig...Wij hebben gisteren een superdag gehad...was fantastisch!!!!”
Mario Seits, 29 mei 2017 (beoordeeld met 5 van 5 sterren)

Gisteren een top-dagje gehad ! Zeiltocht op deze fantastische driemaster Stedemaeght van Lelystad naar Urk en weer terug. Geweldig enthousiaste en aardige bemanning. Zeer genoten ! Een echte aanrader !”  
Jos Kuiper, 6 oktober 2016

Broer en schoonzus 25 jaar getrouwd. Een fantastische dag op dit schip gehad. Gezellige bemanning, heerlijk gegeten aan boord. Samen met ook zon en wind was deze dag echt schitterend. Een echte aanrader"
Jochem Eenkhoorn, 2 oktober 2016

“Het was een geweldige dag met geweldig weer! Lekker warm en toch een lekker windje om te zeilen! Heerlijk"
Geanne de Boer, 24 september 2016

"Was (weer) een fantastische dag, we hebben ervan genoten!!!"
Rene de Regt, 22 september 2016

"Prachtig schip, zeer gastvrij personeel. Al met al een geslaagde dag. Veel wind dus veel wind in de zeilen. "
Rianne Basten, 28 augustus 2016