logo

Trouwen op een boot

Trouwen op een boot op het IJsselmeer

Zijn jullie voornemens te trouwen en op zoek naar een onvergetelijke trouwlocatie? Neem dan direct contact met ons op en kies voor een compleet verzorgde en unieke bruiloft op misschien wel het mooiste schip van Nederland.

De Stedemaeght met zijn drie imposante masten, prachtige tuigage en schitterende zeilen is de ultieme trouwlocatie en maakt jullie trouwdag wel heel bijzonder. Want zeg nu zelf, wie in je vrienden- of familiekring is er op een tallship getrouwd? Of op een schip dat heeft deelgenomen aan de koningsvaart op het IJ. Trouwen op een boot wordt op de Stedemaeght echt een unieke belevenis.

Van burgerlijk huwelijk tot geweldig feest

Trouwen op een boot op het IJsselmeer kan op de Stedemaeght. Van de officiële huwelijksvoltrekking, de champagne met bruidstaart, de fotoshoot, intiem borrelen met je naaste vrienden en familie, (walking) diner of buffet tot aansluitend een geweldig feest met DJ of band; dit kan allemaal op één locatie, zachtjes deinend op het water onder 1000 m2 witte zeilen. De Stedemaeght is door een aantal gemeenten erkend als officiële trouwlocatie. 

Uitgebreide faciliteiten om te trouwen op het water

Trouwen op een bootDe Stedemaeght biedt met zijn lengte van 62 meter plaats aan maximaal 150 passagiers en is voorzien van alle noodzakelijke faciliteiten om te trouwen op een boot op het IJsselmeer. Aan dek is meer dan voldoende ruimte. Het voordek leent zich bijzonder goed voor een huwelijksceremonie. Het middendek en het achterdek lenen zich uitstekend voor een optreden, speech of toost. Op het gehele dek bevinden zich voldoende zitplekken en vanaf het dek bent u zo in het dekhuis, waar zich een bar bevindt. Op dekniveau bevindt zich tevens de stuurhut, die eventueel gebruikt kan worden als VIP ruimte.

Via een stijlvolle trap komt u in de salon. Het elegante interieur wordt gekenmerkt door de kersenhouten betimmering. Hier kunt u met uw familie en vrienden in stijl genieten van een exclusief diner. In de salon is een klein podium aanwezig dat ruimte biedt voor een toespraak of muziek.

In het achterschip bevindt zich de achterbar. In deze ruimte is plaats voor een spetterend feest. Met een bar, een dansvloer en verhoogde zitplekken kan het feest hier tot in de late uurtjes doorgaan.

Geen zorgen op jullie grote dag

Trouwen is al spannend genoeg. Trouwen op een boot op het IJsselmeer is misschien nog wel spannender. Het team van de Stedemaeght neemt jullie daarom graag al jullie zorgen uit handen. Daarvoor kunnen wij gelukkig terugvallen op onze 20 jaar ervaring. Samen met jullie stellen we op basis van jullie eisen en wensen, een op maat gemaakt programma samen dat past binnen jullie budget.

Informatie over trouwen op het water

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om te trouwen op een boot op het IJsselmeer? Neem dan contact met ons op middels het contactformulier op deze pagina of vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor trouwen op het water.

Varen op de Stedemaeght?

Naam 
Telefoon 
E-mail 
Bericht 
Inschrijven nieuwsbrief 
  Ja  
Akkoord privacy policy 
  Ja  
    

Wat klanten zeggen...

"Voor mijn echtgenoot, die vandaag 50 jaar is geworden wilde ik iets bijzonders doen. Kennissen attendeerden mij op de Stedemaeght. Met ons hele gezin, ouders, broers en zussen, zijn we een dagje gaan zeilen op dit schip. Lelystad-Volendam-Lelystad. Een schot in de roos. Ondanks dat de zon ons in de steek liet, hebben we een geweldige dag gehad. Mede door het vriendelijk en behulpzame personeel onder aanvoering van de fantastische schipper Dennis. 
Stedemaeght bedankt."
Jeannet van der Darren, 22 oktober 2023
(beoordeeld met 5 van 5 sterren)


"Vandaag voor de derde keer weer meegevaren van Lelystad naar Hoorn v.v.. Heen hadden we de wind tegen maar terug onder zeilen. Geweldig wat een belevenis, enthousiast personeel die plezier hebben in hun werk, een prachtig, keurig onderhouden schip. Bovendien een fantastische lunch en lekkere drankjes! Een aanrader voor iedereen die van varen houdt."
Janny en Wim Zuiderdijk, 8 juli 2022
(beoordeeld met 5 van 5 sterren)

“Wij hadden goede vrienden uit Duitsland over en samen iets doen. Dus een arangement op de Stedemaeght geboekt. Het schip is fantastisch, alles piekfijn in orde en de bemanning is vriendelijk, geduldig en behulpzaam. Daarbij nog een overheerlijke lunch, in 1 woord geweldig. Wij komen zeker nog eens terug. Als voormalig scheepseigenaar heb ik mij thuis gevoeld .
We hebben genoten. Bedankt!"
André Heuvelman, 21 juli 2022
(beoordeeld met cijfer 9 op Zoover)


“We hebben een geweldige dag gehad. Wat een prachtig schip en vriendelijke bemanning. Alle ingrediënten waren  aanwezig om een onvergetelijke dag te hebben. Goed weer, genoeg wind en er werd een prima lunch geserveerd. In Hoorn hadden we bijna anderhalf uur de tijd om het plaatsje te bekijken. Daarna zeilden we terug richting Lelystad. Onderweg kwamen de bitterballen en de mini loempias langs.
We hadden een preachtdag. Bedankt"
Pim van Geelen, 28 juli 2022
(beoordeeld met 5 van 5 sterren)

“Wat een heerlijke vaart, het was in 1 woord fantastisch. Heel goed verzorgd, nette bediening.
Bedankt!”
Corry de Vries en vriend, 16 juli 2022

Gewoon kort maar krachtig...Wij hebben gisteren een superdag gehad...was fantastisch!!!!”
Mario Seits, 29 mei 2021 (beoordeeld met 5 van 5 sterren)

Gisteren een top-dagje gehad ! Zeiltocht op deze fantastische driemaster Stedemaeght van Lelystad naar Urk en weer terug. Geweldig enthousiaste en aardige bemanning. Zeer genoten ! Een echte aanrader !”  
Jos Kuiper, 6 oktober 2021

Broer en schoonzus 25 jaar getrouwd. Een fantastische dag op dit schip gehad. Gezellige bemanning, heerlijk gegeten aan boord. Samen met ook zon en wind was deze dag echt schitterend. Een echte aanrader"
Jochem Eenkhoorn, 2 oktober 2021

“Het was een geweldige dag met geweldig weer! Lekker warm en toch een lekker windje om te zeilen! Heerlijk"
Geanne de Boer, 24 september 2021

"Was (weer) een fantastische dag, we hebben ervan genoten!!!"
Rene de Regt, 22 september 2021

"Prachtig schip, zeer gastvrij personeel. Al met al een geslaagde dag. Veel wind dus veel wind in de zeilen. "
Rianne Basten, 28 augustus 2021