logo

Wat is daarop uw antwoord?

Voor zover bekend zijn alle echtparen van huwelijken die aan boord van de Stedemaeght zijn voltrokken nog steeds gelukkig bij elkaar. 

Wij zouden er bíjna garantie op durven geven, al gaat dat misschien net iets te ver. Vast staat dat een bruiloft aan boord van dit uiterst fotogenieke schip een droomstart is voor een lange, gelukkige relatie. Op internet zijn talloze voorbeelden te zien van romantische trouwreportages en zowel het schip als het water geven iedere trotse (schoon)vader inspiratie voor een emotionele speech.

2Sinds vele jaren is de Stedemaeght dan ook een officiële trouwlocatie voor de Gemeente Kampen, Lelystad en Amsterdam. Ook de meevarende trouwambtenaar tovert de mooiste trouwrede uit zijn toga, waarbij de "wind in jullie zeilen", een "vaste koers" en "huwelijksbootje" voor de hand liggende thema's zijn.
Uitdrukkingen als "waar het schip strandt", "alle hens aan dek" of "in ieder stadje..." dienen zoveel mogelijk vermeden te worden op de mooiste dag van je leven, maar dat begrijpt iedereen. Zowel boven- als benedendeks zijn prachtige plekken voor de plechtigheid zelf, maar ook voor een diner met uw gasten of een drukke receptie.

De mooiste trouwfoto's met gehesen zeilen, een strak blauwe hemel en een stijlvol wapperende sluier komen zelden in een album, maar krijgen een levenslang plekje aan de muur. Het bekende plaatje van Leonardo DiCaprio en Kate Winslet op de Titanic wordt nogal eens geïmiteerd op de boeg van de Stedemaeght en is ook daadwerkelijk een schitterende start van een gelukkig huwelijk. Geen garantie dus, maar wel een gegarandeerd mooie trouwdag.

Welkom aan boord!

MobyDick® 

4

Varen op de Stedemaeght?

Naam 
Telefoon 
E-mail 
Bericht 
Inschrijven nieuwsbrief 
  Ja  
Akkoord privacy policy 
  Ja  
    

Wat klanten zeggen...

"Vandaag een tochtje meegemaakt van Lelystad naar Hoorn en met volle zeilen weer terug. Wat een feest, enthousiast personeel die echt duidelijk houden van hun werk, een prachtig, keurig onderhouden schip en natuurlijk werkte het weer ook heel erg mee. Bovendien een fantastische catering, lekkere lunch en goed drinken! Een aanrader voor iedereen die van varen houdt!!!"
Winfried Noordijk, 8 juli 2018
(beoordeeld met 5 van 5 sterren)

“Wij hadden vrienden uit Duitsland over en wilden hen iets aanbieden, dus de Stedemaeght geboekt voor 4 mensen. Het schip is zeer goed onderhouden, alles piekfijn in orde en de bemanning is in 1 woord fantastisch; geduldig en behulpzaam. Daarbij nog een overheerlijke lunch, in 1 woord geweldig!!!!!!!!!! Wij komen zeker dit jaar nog eens terug. Als voormalig eigenaar van een schip heb ik mij zo welkom gevoeld en alles was meer dan perfect!!!!!!!!!
We hebben genoten!! Bedankt!"
Alie Ruiter, 21 juli 2017
(beoordeeld met cijfer 10 op Zoover)


“We hebben een geweldige dag gehad aan boord van Stedemaeght. Wat een prachtig schip en vriendelijke bemanning. Voor ons waren alle ingrediënten aanwezig om een onvergetelijke dag te hebben. Goed weer en genoeg wind. Er werd een prima lunch geserveerd. In Hoorn hadden we ruim een uur de tijd om het plaatsje te bekijken, daarna zeilden we terug richting Lelystad. Onderweg terug werd er bittergarnituur rondgedeeld.
We hebben genoten!! Bedankt!"
Mascha Groeneweg, 28 juli 2017
(beoordeeld met 5 van 5 sterren)

“Wat een heerlijke vaart, het was in 1 woord fantastisch. Heel goed verzorgd, nette bediening.
Bedankt!”
Corry de Vries en vriend, 16 juli 2017

Gewoon kort maar krachtig...Wij hebben gisteren een superdag gehad...was fantastisch!!!!”
Mario Seits, 29 mei 2017 (beoordeeld met 5 van 5 sterren)

Gisteren een top-dagje gehad ! Zeiltocht op deze fantastische driemaster Stedemaeght van Lelystad naar Urk en weer terug. Geweldig enthousiaste en aardige bemanning. Zeer genoten ! Een echte aanrader !”  
Jos Kuiper, 6 oktober 2016

Broer en schoonzus 25 jaar getrouwd. Een fantastische dag op dit schip gehad. Gezellige bemanning, heerlijk gegeten aan boord. Samen met ook zon en wind was deze dag echt schitterend. Een echte aanrader"
Jochem Eenkhoorn, 2 oktober 2016

“Het was een geweldige dag met geweldig weer! Lekker warm en toch een lekker windje om te zeilen! Heerlijk"
Geanne de Boer, 24 september 2016

"Was (weer) een fantastische dag, we hebben ervan genoten!!!"
Rene de Regt, 22 september 2016

"Prachtig schip, zeer gastvrij personeel. Al met al een geslaagde dag. Veel wind dus veel wind in de zeilen. "
Rianne Basten, 28 augustus 2016