logo

Zeilarrangement

Bijzonder Zeilarrangement

Zeilarrangement zijn er in alle soorten en maten. Maar een zeilarrangement op een schip van 62 meter lang, met drie masten en 1000 m2 zeiloppervlak is bepaald niet alledaags. Boek daarom eens een zeilarrangement op de Stedemaeght. Dit majestueuze schip, dat deelnam aan de Koningsvaart op het Amsterdamse IJ op 30 april 2013 en gerekend wordt tot de mooiste zeilschepen van Nederland, biedt u een onvergetelijke zeilervaring.

Roemrijk verleden

De Stedemaeght is in 1926 als walvisvaarder van stapel gelopen van de scheepswerf “Nylands Verkstad” in Noorwegen om de noordelijke ijszeeën te bevaren. Het schip was uitgerust met een harpoenkanon waarmee walvissen werden geschoten die vervolgens naar een fabrieksschip werden gesleept om te worden verwerkt tot traan en blubber.

Na het einde van de walvisvaart werd het schip omgebouwd tot vrachtvaarder om dienst te doen op de Oostzee tussen de Baltische staten en de Scandinavische landen.

ZeilarrangementAan het einde van de vorige eeuw kwam het schip naar Nederlanden en kreeg het zijn huidige bestemming als zeilschip voor:

  • Zeilarrangementen;
  • Feesten en partijen;
  • Bedrijfsevents;
  • Bedrijfs- en personeelsuitjes;
  • Etc.

De Stedemaeght is ook een gewilde trouwlocatie waarop huwelijksfeesten worden verzorgd vanaf de huwelijksvoltrekking tot en met het afsluitende huwelijksfeest.

Voor iedereen

Een zeilarrangement op de Stedemaeght is voor iedereen toegankelijk. U kunt als individu inschrijven voor een dagtocht of rondvaart. Maar u bent uiteraard ook welkom met uw partner, vrienden of familie. Ook groepen zijn welkom. Op de Stedemaeght is plaats voor maximaal 160 passagiers.

Thuishaven

De thuishaven voor onze zeilarrangementen is Bataviahaven in Lelystad. De afvaart vindt na ontvangst met een kopje koffie en wat lekkers plaats in de loop van de morgen. Om 9:30 wordt u aan boord verwacht voor de start van uw zeilarrangement.

Programma

De dag begint zoals gezegd met de ontvangst met koffie waarna we de haven verlaten.  Daarna ervaart u de unieke belevenis van het zeilen op een driemaster bark . Gedurende de dag doen we meestal de haven aan van Urk, Volendam of Hoorn voor een kort bezoek aan een deze plaatsen. Als iedereen wee aan boord is varen we terug naar onze thuishaven in Lelystad, waar we tussen 17:00 en 17:30 uur weer zullen arriveren.

Uiteraard kunt u aan boord gebruik maken van een uitstekende lunch en is de bar geopend voor koffie, thee of een andersoortige versnapering.

De Stedemaeght is vanzelf sprekend voorzien van alle moderne gemakken en aan boord is voldoende ruimte om zowel binnen als buiten, afhankelijk van het weer, te verblijven en heerlijk te relaxen.

Meer informatie over ons zeilarrangement?

Wilt u meer weten over een zeilarrangement op de Stedemaeght? Vul dan het contactformulier op de pagina in of bel of mail ons. Wij informeren u graag.

Varen op de Stedemaeght?

Naam 
Telefoon 
E-mail 
Bericht 
Inschrijven nieuwsbrief 
  Ja  
Akkoord privacy policy 
  Ja  
    

Wat klanten zeggen...

"Vandaag een tochtje meegemaakt van Lelystad naar Hoorn en met volle zeilen weer terug. Wat een feest, enthousiast personeel die echt duidelijk houden van hun werk, een prachtig, keurig onderhouden schip en natuurlijk werkte het weer ook heel erg mee. Bovendien een fantastische catering, lekkere lunch en goed drinken! Een aanrader voor iedereen die van varen houdt!!!"
Winfried Noordijk, 8 juli 2018
(beoordeeld met 5 van 5 sterren)

“Wij hadden vrienden uit Duitsland over en wilden hen iets aanbieden, dus de Stedemaeght geboekt voor 4 mensen. Het schip is zeer goed onderhouden, alles piekfijn in orde en de bemanning is in 1 woord fantastisch; geduldig en behulpzaam. Daarbij nog een overheerlijke lunch, in 1 woord geweldig!!!!!!!!!! Wij komen zeker dit jaar nog eens terug. Als voormalig eigenaar van een schip heb ik mij zo welkom gevoeld en alles was meer dan perfect!!!!!!!!!
We hebben genoten!! Bedankt!"
Alie Ruiter, 21 juli 2017
(beoordeeld met cijfer 10 op Zoover)


“We hebben een geweldige dag gehad aan boord van Stedemaeght. Wat een prachtig schip en vriendelijke bemanning. Voor ons waren alle ingrediënten aanwezig om een onvergetelijke dag te hebben. Goed weer en genoeg wind. Er werd een prima lunch geserveerd. In Hoorn hadden we ruim een uur de tijd om het plaatsje te bekijken, daarna zeilden we terug richting Lelystad. Onderweg terug werd er bittergarnituur rondgedeeld.
We hebben genoten!! Bedankt!"
Mascha Groeneweg, 28 juli 2017
(beoordeeld met 5 van 5 sterren)

“Wat een heerlijke vaart, het was in 1 woord fantastisch. Heel goed verzorgd, nette bediening.
Bedankt!”
Corry de Vries en vriend, 16 juli 2017

Gewoon kort maar krachtig...Wij hebben gisteren een superdag gehad...was fantastisch!!!!”
Mario Seits, 29 mei 2017 (beoordeeld met 5 van 5 sterren)

Gisteren een top-dagje gehad ! Zeiltocht op deze fantastische driemaster Stedemaeght van Lelystad naar Urk en weer terug. Geweldig enthousiaste en aardige bemanning. Zeer genoten ! Een echte aanrader !”  
Jos Kuiper, 6 oktober 2016

Broer en schoonzus 25 jaar getrouwd. Een fantastische dag op dit schip gehad. Gezellige bemanning, heerlijk gegeten aan boord. Samen met ook zon en wind was deze dag echt schitterend. Een echte aanrader"
Jochem Eenkhoorn, 2 oktober 2016

“Het was een geweldige dag met geweldig weer! Lekker warm en toch een lekker windje om te zeilen! Heerlijk"
Geanne de Boer, 24 september 2016

"Was (weer) een fantastische dag, we hebben ervan genoten!!!"
Rene de Regt, 22 september 2016

"Prachtig schip, zeer gastvrij personeel. Al met al een geslaagde dag. Veel wind dus veel wind in de zeilen. "
Rianne Basten, 28 augustus 2016