logo

Zeiltocht IJsselmeer

Unieke vaartocht op het IJsselmeer

Een zeiltocht op het IJsselmeer is een unieke ervaring, vooral als dit plaatsvindt op een grote driemaster als de Stedemaeght. Dit schip biedt een unieke zeilervaring door zijn drie grote masten, enorme zeiloppervlak en indrukwekkende tuigage.

Vanuit de Bataviahaven te Lelystad verzorgen wij vaartochten over de oorspronkelijke zuiderzee, het IJsselmeer naar Hoorn, Volendam of Urk.  U bent voor een zeiltocht op het IJsselmeer vanaf 9.30 uur van harte welkom aan boord. Na een kopje koffie of een kopje thee met wat lekkers gooien we de trossen los en varen we naar een van de genoemde bestemmingen. Onderweg kunt u genieten van een uitgebreide lunch. Aangekomen in de haven van Hoorn, Volendam of Urk kunt u gedurende enige tijd van boord. Daarna varen we weer terug naar de Bataviahaven waar we na mooie zeiltocht, tussen 17.00 en 17.30 uur aankomen.

Aan boord kunt u de matrozen helpen de zeilen te zetten, maar u kunt er ook voor kiezen om lekker te relaxen op het dek of in de salon.

Alleen of met meerderen

Zeiltocht IJsselmeerDe Stedemaeght biedt plaats aan maximaal 160 personen. U kunt individueel inschrijven op een zeiltocht op het IJsselmeer of met twee of meer personen. Ook grotere groepen zijn welkom. Naast zeiltochten op het IJsselmeer is de Stedemaeght ook uitermate geschikt voor:

  • Feesten en partijen;
  • Huwelijksvoltrekkingen en huwelijksfeesten;
  • Lezingen;
  • Bedrijfs- en personeelsuitjes;
  • Bedrijfsevents zoals product- en projectpresentaties, clinics en teambuildingsbijeenkomsten;
  • Vergaderingen;
  • Etc.

Van Zuiderzee naar IJsselmeer

De ontstaansgeschiedenis van het IJsselmeer loopt grotendeels parallel met de geschiedenis van de Stedemaeght. Met de bouw van de afsluitdijk is in 1927 begonnen. De Stedemaeght werd in 1926 als walvisvaarder in de vaart genomen. De walvisvaarder werd vrachtvaarder op de Baltische zee en kwam uiteindelijk terecht als zeilschip op het IJsselmeer. De Zuiderzee werd IJsselmeer en veranderde van een zoutwater zee in een zoetwater meer.

Bestel tickets op onze website

Elke jaar worden medio maart de eerste tochten weer gepland en zijn tickets weer verkrijgbaar. Voor de precieze data kunt u het beste onze website in de gaten houden. Wanneer u uw emailadres achterlaat, houden wij u op de hoogte.

Kennismaken

Wilt u meer weten over onze zeiltochten op het op het IJsselmeer, kom dan een keer kennismaken in de Bataviahaven in Lelystad of vul dan het contactformulier op deze pagina in. Bellen of mailen voor informatie over een zeiltocht mag ook. Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor een unieke vaartocht op het IJsselmeer.

Biek uw vaartocht op het IJsselmeer

Boeken van uw zeiltocht kan via onze website of door te bellen of te mailen. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons.

Varen op de Stedemaeght?

Naam 
Telefoon 
E-mail 
Bericht 
Inschrijven nieuwsbrief 
  Ja  
Akkoord privacy policy 
  Ja  
    

Wat klanten zeggen...

"Vandaag een tochtje meegemaakt van Lelystad naar Hoorn en met volle zeilen weer terug. Wat een feest, enthousiast personeel die echt duidelijk houden van hun werk, een prachtig, keurig onderhouden schip en natuurlijk werkte het weer ook heel erg mee. Bovendien een fantastische catering, lekkere lunch en goed drinken! Een aanrader voor iedereen die van varen houdt!!!"
Winfried Noordijk, 8 juli 2018
(beoordeeld met 5 van 5 sterren)

“Wij hadden vrienden uit Duitsland over en wilden hen iets aanbieden, dus de Stedemaeght geboekt voor 4 mensen. Het schip is zeer goed onderhouden, alles piekfijn in orde en de bemanning is in 1 woord fantastisch; geduldig en behulpzaam. Daarbij nog een overheerlijke lunch, in 1 woord geweldig!!!!!!!!!! Wij komen zeker dit jaar nog eens terug. Als voormalig eigenaar van een schip heb ik mij zo welkom gevoeld en alles was meer dan perfect!!!!!!!!!
We hebben genoten!! Bedankt!"
Alie Ruiter, 21 juli 2017
(beoordeeld met cijfer 10 op Zoover)


“We hebben een geweldige dag gehad aan boord van Stedemaeght. Wat een prachtig schip en vriendelijke bemanning. Voor ons waren alle ingrediënten aanwezig om een onvergetelijke dag te hebben. Goed weer en genoeg wind. Er werd een prima lunch geserveerd. In Hoorn hadden we ruim een uur de tijd om het plaatsje te bekijken, daarna zeilden we terug richting Lelystad. Onderweg terug werd er bittergarnituur rondgedeeld.
We hebben genoten!! Bedankt!"
Mascha Groeneweg, 28 juli 2017
(beoordeeld met 5 van 5 sterren)

“Wat een heerlijke vaart, het was in 1 woord fantastisch. Heel goed verzorgd, nette bediening.
Bedankt!”
Corry de Vries en vriend, 16 juli 2017

Gewoon kort maar krachtig...Wij hebben gisteren een superdag gehad...was fantastisch!!!!”
Mario Seits, 29 mei 2017 (beoordeeld met 5 van 5 sterren)

Gisteren een top-dagje gehad ! Zeiltocht op deze fantastische driemaster Stedemaeght van Lelystad naar Urk en weer terug. Geweldig enthousiaste en aardige bemanning. Zeer genoten ! Een echte aanrader !”  
Jos Kuiper, 6 oktober 2016

Broer en schoonzus 25 jaar getrouwd. Een fantastische dag op dit schip gehad. Gezellige bemanning, heerlijk gegeten aan boord. Samen met ook zon en wind was deze dag echt schitterend. Een echte aanrader"
Jochem Eenkhoorn, 2 oktober 2016

“Het was een geweldige dag met geweldig weer! Lekker warm en toch een lekker windje om te zeilen! Heerlijk"
Geanne de Boer, 24 september 2016

"Was (weer) een fantastische dag, we hebben ervan genoten!!!"
Rene de Regt, 22 september 2016

"Prachtig schip, zeer gastvrij personeel. Al met al een geslaagde dag. Veel wind dus veel wind in de zeilen. "
Rianne Basten, 28 augustus 2016