logo

Dagtocht naar de Marker Wadden

Vanaf 10:30 uur word je verwelkomd aan boord van de Stedemaeght in de Bataviahaven in Lelystad met koffie en thee. Nadat de bemanning je begroet heeft en je een korte briefing hebt gekregen, worden om 11:00 uur de touwen losgegooid en de zeilen gehesen - jouw zeiltocht naar de Marker Wadden begint.

Als je actief wilt helpen bij het zeilen, kan dat natuurlijk aan boord. Of je nu helpt bij het hijsen van de zeilen of aan het roer staat met de schipper, de keuze is aan jou. En als je het liever wat rustiger aan doet, kun je genieten van het prachtige uitzicht over het Markermeer. Tijdens de heenweg wordt aan boord van de Stedemaeght een heerlijke lunch geserveerd.

Aangekomen op het hoofdeiland van de eilandenarchipel

Na aankomst op het hoofdeiland van de Marker Wadden heb je ongeveer twee uur de tijd om deze op eigen gelegenheid te ontdekken. In totaal zijn er drie verschillende wandelroutes die uitnodigen tot een mooie wandeling door de ongerepte natuur. Er zijn niet alleen honderden vogel- en plantensoorten te ontdekken, maar bijvoorbeeld ook de uitkijktoren Steltloper. Deze is met zijn 12,5 meter hoogte niet te missen en biedt een prachtig uitzicht over de hele eilandengroep. Maar ook om te zwemmen bij goed weer zijn er meerdere mogelijkheden op het eiland. Voor degenen die meer willen weten over de eilandenarchipel, is er in de haven een bezoekerscentrum met allerlei informatie.

Terugweg naar Lelystad

Na het verkennen van het prachtige eiland ga je rond 15:00 uur terug naar Lelystad. Tijdens de terugreis worden er borrelhapjes geserveerd en kun je opnieuw kiezen tussen een actieve of ontspannen zeiltocht. Hoe dan ook, je hebt genoeg tijd om de nieuw opgedane indrukken volledig op je in te laten werken. Rond 17:00 uur meert de Stedemaeght weer aan in Lelystad en kun je terugkijken op een onvergetelijke dag vol avontuur.

kanon vesting pampus

Inbegrepen:
  - Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers
  - Lunchbuffet
  - Borrelhapjes in de namiddag