logo

Captain's Blog

Trouwen op het water is helemaal het einde

Trouwen op het water

De perfecte trouwlocatie aan het water

Op de Stedemaeght merken wij het als geen ander: Trouwen op het water is helemaal hot!

Niet vreemd natuurlijk, want trouwen op het water is natuurlijk superromatisch. Je beleeft letterlijk de dag van je leven en maakt onvergetelijke herinneringen voor jezelf maar ook voor je gasten....

Lees meer...

Uw zakelijke evenement op het water?

Zakelijk evenement op het water

De Stedemaeght biedt u de perfecte locatie voor uw evenement!

Kunt u de perfecte locatie voor uw seminar, personeelsfeest of zakelijk event maar niet vinden? De Stedemeaght biedt u een zakelijke evenementenlocatie op het water met allure. De havens van Kampen, Lelystad, Hoorn, Urk en Enkhuizen zijn voor de Stedemaeght een soort thuishavens.

Lees meer...

Zakelijk event op driemaster De Stedemaeght: decor voor succes

Productpresentatie of vergadering op een zeiljacht?

Is een varende productpresentatie of een vergadering op het water een goed idee? Wij kunnen u vertellen dat er geen inspirerender locatie is dan een bedrijfsevent op een zeiljacht. Een bedrijfsevent op driemaster de Stedemaeght is altijd een memorabele  aangelegenheid. 

Lees meer...

Nieuw: zeilavontuur naar forteiland Pampus

arrangement pampus

Uniek arrangement: vaar met De Stedemaeght naar het eiland Pampus!

Gaat u mee op een prachtig zeilavontuur op het historische zeilschip De Stedemaeght naar het historische forteiland Pampus! Het wordt een onvergetelijke dag. De zeiltocht staat gepland voor 21 augustus 2019. Wees er snel bij want er zijn nu nog tickets te boeken.

Lees meer...

Drie kapiteins op ėėn schip?

Start je huwelijksreis op het mooiste zeilschip van Nederland: De Stedemaeght

Wil jij een originele bruiloft? Zeg dan “ja” aan boord van het mooiste schip van Nederland: driemaster De Stedemaeght. Als je net zo’n romantische start wilt maken als Rose en Jack in die ene beroemde film*, dan weet je zeker dat je op De Stedemaeght een onvergetelijke trouwdag voor de boeg hebt. Want op de Stedemaeght laten we jouw wensen in vervulling gaan!

Lees meer...

Captain's blog: "Plop" kan écht niet meer!

"Plop" kan écht niet meer!

De Stedemaeght heeft iets te vieren en dat doen we vanzelfsprekend met bubbels. Alhoewel, dat woord "bubbels" hier eigenlijk hoogst ongepast is, net als "plop". Met terugwerkende (volle) kracht spreken wij aan boord van de Stedemaeght uitsluitend nog over Champagne en ontkurken heet vanaf nu "sabreren".

Nee hoor, het is de kapitein niet in zijn bol geschoten, maar hij is wel zeer vereerd, dat zijn Stedemaeght binnenkort zal toetreden tot de exclusieve Confrérie du Sabre d'Or. Om precies te zijn: Zij wordt een Caveau de Sabrage. Zie ook de website van Les Sabre d'Or.

Lees meer...

Captain's blog: Voor Pampus

Voor Pampus

De havens van Kampen, Lelystad, Hoorn, Urk en Enkhuizen zijn voor de Stedemaeght een soort thuishavens. Wij zijn daar- én omgekeerd ook- vaak en graag gezien. Regelmatig mag de kapitein ook opstomen naar Amsterdam (Sail) of andere mooie havens om een groep liefhebbers aan boord te nemen voor een mooie dagtocht. Onlangs beleefden we weer zo'n bijzondere tocht met prachtig weer over het IJmeer en legden aan voor Pampus.

Lees meer...

Captain's blog: Het Moederschip

Het Moederschip

Op Wikipedia staat als omschrijving van het woord 'Moederschip', dat het belangrijkste schip wordt omgeven door kleinere schepen, die bij acties kunnen terugvallen op de hulp van hun Moederschip. Als voorbeeld wordt de walvisvaart genoemd, waarin ons prachtige schip ook een bloeiend, zei het inmiddels wat omstreden, verleden heeft. Ziezo, dan weet u dat ook weer.

Lees meer...

Captain's blog: Oant moarn!

Oant moarn!

Het houdt maar niet op! Alweer een beroemdheid aan boord van de Stedemaeght! Deze keer was het niemand minder dan Piet Paulusma. U weet wel. Piet van "Van tijd tot tijd harde wind en regen", maar ook de Piet van "Opklaringen en voornamelijk droog." Eerlijk gezegd vooral de Piet van "Oant moarn" natuurlijk.

Jeannet en Jan-Allard waren trots genoeg om even met hem op de foto te gaan vanzelfsprekend. Piet was aan boord ter gelegenheid van de Sail Kampen en kon geen mooiere plek vinden voor zijn beroemde weersvoorspelling dan de Stedemaeght.

Lees meer...

Captain's blog: De Henk de Velde-kade

De Henk de Velde-kade

Aan een comfortabel en stabiel ponton aan de IJsselkade in Kampen ligt de stoere Stedemaeght op het voorjaar te wachten. Ik trotseer de ijskoude wind en loop over de gastvrije rode loper het schip op. De loper is uitgelegd voor een aantal speciale gasten, waaronder zeehelden van het zuiverste water. Géén Maarten Harperszoon Tromp of Michiel Adriaanszoon de Ruyter, wiens namen sommige azijnzeikers graag van de straatnaambordjes zagen verdwijnen.

Lees meer...

Hoezo klein?

Hoezo klein?

Zegt u het maar. Is het een prachtfoto of een prachtfoto?
Bij veel mensen, waaronder ook bij uw schrijver, is de achterkant soms een stuk aantrekkelijker dan de voorkant. De Stedemaeght echter hééft geen lelijke kanten. Fotogeniek tot diep onder de waterlijn. Probeert u straks in het voorjaar maar eens een slechte foto van het schip te maken; het lukt u niet! Misschien denkt u: "Zou zo'n prachtige, grote schuit niet een wat grotere schroef verdienen? Geloof mij mensen; deze schroef heeft zich decennia lang bewezen. Lang geleden al, in de walvisvaart. Het gaat om de prestaties; Size doesn't matter, in dit geval.

Lees meer...

Captain's Blog: Bataviahaven, tot ziens!

We koersen weer naar Kampen.

Het was een prachtig zomerseizoen. Ongelooflijk hoeveel mooie, droge dagen je "buitengaats" hebt, terwijl het aan land maar "zo-zo" leek te worden. Ook deze zomer zijn ruim 70 schitterende dagtochten geweest met duizenden tevreden gasten.

De Stedemaeght vertrekt binnenkort naar haar thuishaven Kampen, om zich gedurende de wintermaanden meer toe te leggen op recepties en partijen aan de kade. Vanzelfsprekend wordt er ook dan nog wel een stukje gevaren over de IJssel, maar de grote tochten met volle zeilen zijn nu even gedaan.

Lees meer...

Captain's Blog: Wat is daarop uw antwoord?

Wat is daarop uw antwoord?

Voor zover bekend zijn alle echtparen van huwelijken die aan boord van de Stedemaeght zijn voltrokken nog steeds gelukkig bij elkaar. 

Wij zouden er bíjna garantie op durven geven, al gaat dat misschien net iets te ver. Vast staat dat een bruiloft aan boord van dit uiterst fotogenieke schip een droomstart is voor een lange, gelukkige relatie. Op internet zijn talloze voorbeelden te zien van romantische trouwreportages en zowel het schip als het water geven iedere trotse (schoon)vader inspiratie voor een emotionele speech.

Lees meer...

Captain's Blog: Glimmend

Glimmend!

Je gaat vanzelfsprekend niet aan boord van een spectaculair historisch zeilschip, om binnen naar de mahoniehouten betimmering te kijken. Je gaat voor de vergezichten over het water, de wind door je haren en het onvergetelijke schouwspel van een vol opgetuigd schip. Speciaal voor jou (en de andere passagiers) wordt er 1.000 m2 zeil gehesen. Dáár ga je voor varen met een tallship als de Stedemaeght.

Lees meer...

Dag Moeder!

Dag Moeder!

Misschien dacht u bij u het zoeken naar een leuk uitstapje voor Moederdag niet direct aan varen. Wij nemen u dat helemaal niet kwalijk. Tóch is het idee beslist zo gek nog niet! Wél raden wij u aan om net als ieder jaar (!) gewoon te beginnen met een verrassend ontbijt-op-bed, met vers geperste sinaasappels en een lekker kopje thee. Altijd goed. Maar onmiddellijk daarna wordt alles anders. U mompelt iets over een mooie film of een eindje rijden.

Lees meer...

De juiste Toon

De juiste Toon

De Stedemaeght heeft een roemrucht verleden. Sla er aan boord het logboek maar eens op na. Van log naar blog is een kleine stap. Na een jaar of twintig succesvol walvissen te hebben nagezeten, werd zij in Oslo omgebouwd tot vrachtschip. Na opnieuw een flink aantal jaren hard werken, werd ze in 1991 naar Nederland gehaald en leidt sindsdien het luxe leven wat ze verdient. Pronken als driemaster met- en voor iedereen die oog heeft voor deze absolute schoonheid op het water.

Lees meer...

Varen op de Stedemaeght?

Naam 
Telefoon 
E-mail 
Bericht 
Inschrijven nieuwsbrief 
  Ja  
Akkoord privacy policy 
  Ja  
    

Wat klanten zeggen...

"Vandaag een tochtje meegemaakt van Lelystad naar Hoorn en met volle zeilen weer terug. Wat een feest, enthousiast personeel die echt duidelijk houden van hun werk, een prachtig, keurig onderhouden schip en natuurlijk werkte het weer ook heel erg mee. Bovendien een fantastische catering, lekkere lunch en goed drinken! Een aanrader voor iedereen die van varen houdt!!!"
Winfried Noordijk, 8 juli 2018
(beoordeeld met 5 van 5 sterren)

“Wij hadden vrienden uit Duitsland over en wilden hen iets aanbieden, dus de Stedemaeght geboekt voor 4 mensen. Het schip is zeer goed onderhouden, alles piekfijn in orde en de bemanning is in 1 woord fantastisch; geduldig en behulpzaam. Daarbij nog een overheerlijke lunch, in 1 woord geweldig!!!!!!!!!! Wij komen zeker dit jaar nog eens terug. Als voormalig eigenaar van een schip heb ik mij zo welkom gevoeld en alles was meer dan perfect!!!!!!!!!
We hebben genoten!! Bedankt!"
Alie Ruiter, 21 juli 2017
(beoordeeld met cijfer 10 op Zoover)


“We hebben een geweldige dag gehad aan boord van Stedemaeght. Wat een prachtig schip en vriendelijke bemanning. Voor ons waren alle ingrediënten aanwezig om een onvergetelijke dag te hebben. Goed weer en genoeg wind. Er werd een prima lunch geserveerd. In Hoorn hadden we ruim een uur de tijd om het plaatsje te bekijken, daarna zeilden we terug richting Lelystad. Onderweg terug werd er bittergarnituur rondgedeeld.
We hebben genoten!! Bedankt!"
Mascha Groeneweg, 28 juli 2017
(beoordeeld met 5 van 5 sterren)

“Wat een heerlijke vaart, het was in 1 woord fantastisch. Heel goed verzorgd, nette bediening.
Bedankt!”
Corry de Vries en vriend, 16 juli 2017

Gewoon kort maar krachtig...Wij hebben gisteren een superdag gehad...was fantastisch!!!!”
Mario Seits, 29 mei 2017 (beoordeeld met 5 van 5 sterren)

Gisteren een top-dagje gehad ! Zeiltocht op deze fantastische driemaster Stedemaeght van Lelystad naar Urk en weer terug. Geweldig enthousiaste en aardige bemanning. Zeer genoten ! Een echte aanrader !”  
Jos Kuiper, 6 oktober 2016

Broer en schoonzus 25 jaar getrouwd. Een fantastische dag op dit schip gehad. Gezellige bemanning, heerlijk gegeten aan boord. Samen met ook zon en wind was deze dag echt schitterend. Een echte aanrader"
Jochem Eenkhoorn, 2 oktober 2016

“Het was een geweldige dag met geweldig weer! Lekker warm en toch een lekker windje om te zeilen! Heerlijk"
Geanne de Boer, 24 september 2016

"Was (weer) een fantastische dag, we hebben ervan genoten!!!"
Rene de Regt, 22 september 2016

"Prachtig schip, zeer gastvrij personeel. Al met al een geslaagde dag. Veel wind dus veel wind in de zeilen. "
Rianne Basten, 28 augustus 2016