logo

De Stedemaeght heeft een nieuwe eigenaar

De Stedemaeght heeft een nieuwe eigenaar

"Onverwacht, maar zeker niet ongewenst, is er afgelopen week een nieuwe jongedame in mijn leven gekomen." – met deze woorden verkondigt Pouwel Slurink de overname van de zeilschoonheid Stedemaeght. Ooit gebouwd als walvisjager in 1926 in Oslo en in 1994 opnieuw te water gelaten door Prins Willem-Alexander, vertegenwoordigt de Stedemaeght vandaag de dag een stuk maritieme geschiedenis.

Een familieschip

De Stedemaeght is al 32 jaar in handen van de familie Slurink. In 1992 werd ze gekocht door Toon Slurink, nadat ze hem tijdens een vakantie in Denemarken al opgevallen vanwege zijn mooie lijnen. Toon begon in de daaropvolgende maanden en jaren met het geleidelijk verbouwen van de Stedemaeght tot een zeilschip. Ook kreeg ze toen haar huidige naam. Op 19 april 1994 werd door ZKH Prins Willem Alexander het eerste zeil gehesen.

Nadat Toon Slurink in het voorjaar van 2016 met pensioen ging, nam zijn zoon Jan-Allard Slurink samen met zijn vrouw Jeannet de Stedemaeght over. En nu is het schip opnieuw binnen de familie Slurink overgegaan - naar broer Pouwel. Het icoon viert dit jaar dus twee keer feest: haar 30e jubileum als zeilschip en haar nieuwe eigenaar.

Een ware zeilschoonheid

Met haar lengte van 60 meter is de driemast bark een ware blikvanger en behoort ze tot de grootste driemasters van Nederland. Maar ook van binnen is ze indrukwekkend - de Stedemaeght is een schip met allure. Haar grote en stijlvolle salon is ideaal voor bruiloften of zakelijke evenementen. Het schip biedt plaats aan in totaal 170 dag-gasten en biedt zo de perfecte locatie voor een unieke ervaring van rust, schoonheid en verbondenheid met de natuur en met elkaar.

Als nieuwe hoeder van de Stedemaeght kijkt Pouwel met enthousiasme uit naar de komende avonturen en nodigt hij u uit om deel te nemen aan deze nieuwe reis. Ervaar samen met uw collega's, vrienden of familie een onvergetelijke zeiltocht op de Stedemaeght en creëer herinneringen die een leven lang meegaan!

Varen op de Stedemaeght?

Naam 
Telefoon 
E-mail 
Bericht 
Inschrijven nieuwsbrief 
  Ja  
Akkoord privacy policy 
  Ja  
    

Wat klanten zeggen...

"Voor mijn echtgenoot, die vandaag 50 jaar is geworden wilde ik iets bijzonders doen. Kennissen attendeerden mij op de Stedemaeght. Met ons hele gezin, ouders, broers en zussen, zijn we een dagje gaan zeilen op dit schip. Lelystad-Volendam-Lelystad. Een schot in de roos. Ondanks dat de zon ons in de steek liet, hebben we een geweldige dag gehad. Mede door het vriendelijk en behulpzame personeel onder aanvoering van de fantastische schipper Dennis. 
Stedemaeght bedankt."
Jeannet van der Darren, 22 oktober 2023
(beoordeeld met 5 van 5 sterren)


"Vandaag voor de derde keer weer meegevaren van Lelystad naar Hoorn v.v.. Heen hadden we de wind tegen maar terug onder zeilen. Geweldig wat een belevenis, enthousiast personeel die plezier hebben in hun werk, een prachtig, keurig onderhouden schip. Bovendien een fantastische lunch en lekkere drankjes! Een aanrader voor iedereen die van varen houdt."
Janny en Wim Zuiderdijk, 8 juli 2022
(beoordeeld met 5 van 5 sterren)

“Wij hadden goede vrienden uit Duitsland over en samen iets doen. Dus een arangement op de Stedemaeght geboekt. Het schip is fantastisch, alles piekfijn in orde en de bemanning is vriendelijk, geduldig en behulpzaam. Daarbij nog een overheerlijke lunch, in 1 woord geweldig. Wij komen zeker nog eens terug. Als voormalig scheepseigenaar heb ik mij thuis gevoeld .
We hebben genoten. Bedankt!"
André Heuvelman, 21 juli 2022
(beoordeeld met cijfer 9 op Zoover)


“We hebben een geweldige dag gehad. Wat een prachtig schip en vriendelijke bemanning. Alle ingrediënten waren  aanwezig om een onvergetelijke dag te hebben. Goed weer, genoeg wind en er werd een prima lunch geserveerd. In Hoorn hadden we bijna anderhalf uur de tijd om het plaatsje te bekijken. Daarna zeilden we terug richting Lelystad. Onderweg kwamen de bitterballen en de mini loempias langs.
We hadden een preachtdag. Bedankt"
Pim van Geelen, 28 juli 2022
(beoordeeld met 5 van 5 sterren)

“Wat een heerlijke vaart, het was in 1 woord fantastisch. Heel goed verzorgd, nette bediening.
Bedankt!”
Corry de Vries en vriend, 16 juli 2022

Gewoon kort maar krachtig...Wij hebben gisteren een superdag gehad...was fantastisch!!!!”
Mario Seits, 29 mei 2021 (beoordeeld met 5 van 5 sterren)

Gisteren een top-dagje gehad ! Zeiltocht op deze fantastische driemaster Stedemaeght van Lelystad naar Urk en weer terug. Geweldig enthousiaste en aardige bemanning. Zeer genoten ! Een echte aanrader !”  
Jos Kuiper, 6 oktober 2021

Broer en schoonzus 25 jaar getrouwd. Een fantastische dag op dit schip gehad. Gezellige bemanning, heerlijk gegeten aan boord. Samen met ook zon en wind was deze dag echt schitterend. Een echte aanrader"
Jochem Eenkhoorn, 2 oktober 2021

“Het was een geweldige dag met geweldig weer! Lekker warm en toch een lekker windje om te zeilen! Heerlijk"
Geanne de Boer, 24 september 2021

"Was (weer) een fantastische dag, we hebben ervan genoten!!!"
Rene de Regt, 22 september 2021

"Prachtig schip, zeer gastvrij personeel. Al met al een geslaagde dag. Veel wind dus veel wind in de zeilen. "
Rianne Basten, 28 augustus 2021