logo

Drie kapiteins op ėėn schip?

Start je huwelijksreis op het mooiste zeilschip van Nederland: De Stedemaeght

Wil jij een originele bruiloft? Zeg dan “ja” aan boord van het mooiste schip van Nederland: driemaster De Stedemaeght. Als je net zo’n romantische start wilt maken als Rose en Jack in die ene beroemde film*, dan weet je zeker dat je op De Stedemaeght een onvergetelijke trouwdag voor de boeg hebt. Want op de Stedemaeght laten we jouw wensen in vervulling gaan!

Trouwen op De Stedemaeght

Als kapiteins op jullie huwelijksboot bepalen jullie hoe je trouwfeest eruit ziet. Drie kapiteins op ėėn schip? Gaat dat goed? Jazeker. Kapitein nummer drie zorgt ervoor dat het schip jullie koers vaart. Hoe ziet jullie dag eruit? De romantische en tot de verbeelding sprekende plek aan boord van de driemaster en de prachtige vergezichten zijn een vaststaand gegeven. De romantische invulling van de dag geven jullie zelf vorm. Wij helpen jullie daarbij.

Koers uitzetten

Met je bruiloft op dit iconische zeilschip weet je zeker dat je trouwt op een volstrekt unieke plek. Welke koers gaan we deze dag varen? Je kunt bijvoorbeeld De Stedemaeght met alle genodigden aan boord alvast uit de haven in Lelystad laten vertrekken zonder jullie aanwezigheid aan boord. Iedereen kan lekker rondneuzen, wie wil helpt mee met het hijsen van de zeilen, en de kinderen spelen in de speciaal ingerichte ‘piratenhut’. Jullie kleden je intussen aan wal om voor de plechtigheid

Verrassing!

Als het schip ruimschoots uit de haven is, arriveren jullie op spectaculaire wijze bij De Stedemaeght met een supersnelle RIBboot. Na het ‘enteren’ van De Stedemaeght, klimmen jullie aan boord. Verrassing! Daarna geven jullie elkaar het ja-woord omringd door je naaste familie en je beste vrienden. Proost! Romantiek bestaat nog! En onder het genot van een heerlijk lunchbuffet vaart De Stedemaeght die middag een prachtig rondje over het IJsselmeer. Jullie hebben de wind in de zeilen!

Groot feest op de statige driemaster

Als het schip aan het eind van de middag uur weer aanmeert in de haven van Lelystad, wordt een heerlijk, door jullie zelf samengesteld, diner uitgeserveerd. Twee uurtjes later komen de overige genodigden aan boord om jullie te feliciteren. En om te feesten uiteraard! De band heeft intussen opgebouwd en de instrumenten gestemd. Halverwege de avond gaan de voetjes van de vloer, worden de herinneringen over julie roemruchte liefdesleven opgehaald en heffen we het glas nogmaals op jullie geluksdag. Stap in de huwelijksboot op De Stedemaeght en vaar samen een mooie toekomst tegemoet. Trossen los, het water op…!

Nieuwsgierig geworden?

De Stedemaeght heeft al veel mensen de dag van hun leven bezorgd. Voor een dagje uit, een bedrijfsevenement maar natuurlijk ook jouw bruiloft vormen wij een unieke locatie. Met ons prachtige schip, de ambiance en onze gastvrijheid, willen jullie ook een onvergetelijke dag bezorgen. Meer weten? Zelf een programma bedenken? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden! Of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Varen op de Stedemaeght?

+31

Wat klanten zeggen...

"Voor mijn echtgenoot, die vandaag 50 jaar is geworden wilde ik iets bijzonders doen. Kennissen attendeerden mij op de Stedemaeght. Met ons hele gezin, ouders, broers en zussen, zijn we een dagje gaan zeilen op dit schip. Lelystad-Volendam-Lelystad. Een schot in de roos. Ondanks dat de zon ons in de steek liet, hebben we een geweldige dag gehad. Mede door het vriendelijk en behulpzame personeel onder aanvoering van de fantastische schipper Dennis. 
Stedemaeght bedankt."
Jeannet van der Darren, 22 oktober 2023
(beoordeeld met 5 van 5 sterren)


"Vandaag voor de derde keer weer meegevaren van Lelystad naar Hoorn v.v.. Heen hadden we de wind tegen maar terug onder zeilen. Geweldig wat een belevenis, enthousiast personeel die plezier hebben in hun werk, een prachtig, keurig onderhouden schip. Bovendien een fantastische lunch en lekkere drankjes! Een aanrader voor iedereen die van varen houdt."
Janny en Wim Zuiderdijk, 8 juli 2022
(beoordeeld met 5 van 5 sterren)

“Wij hadden goede vrienden uit Duitsland over en samen iets doen. Dus een arangement op de Stedemaeght geboekt. Het schip is fantastisch, alles piekfijn in orde en de bemanning is vriendelijk, geduldig en behulpzaam. Daarbij nog een overheerlijke lunch, in 1 woord geweldig. Wij komen zeker nog eens terug. Als voormalig scheepseigenaar heb ik mij thuis gevoeld .
We hebben genoten. Bedankt!"
André Heuvelman, 21 juli 2022
(beoordeeld met cijfer 9 op Zoover)


“We hebben een geweldige dag gehad. Wat een prachtig schip en vriendelijke bemanning. Alle ingrediënten waren  aanwezig om een onvergetelijke dag te hebben. Goed weer, genoeg wind en er werd een prima lunch geserveerd. In Hoorn hadden we bijna anderhalf uur de tijd om het plaatsje te bekijken. Daarna zeilden we terug richting Lelystad. Onderweg kwamen de bitterballen en de mini loempias langs.
We hadden een preachtdag. Bedankt"
Pim van Geelen, 28 juli 2022
(beoordeeld met 5 van 5 sterren)

“Wat een heerlijke vaart, het was in 1 woord fantastisch. Heel goed verzorgd, nette bediening.
Bedankt!”
Corry de Vries en vriend, 16 juli 2022

Gewoon kort maar krachtig...Wij hebben gisteren een superdag gehad...was fantastisch!!!!”
Mario Seits, 29 mei 2021 (beoordeeld met 5 van 5 sterren)

Gisteren een top-dagje gehad ! Zeiltocht op deze fantastische driemaster Stedemaeght van Lelystad naar Urk en weer terug. Geweldig enthousiaste en aardige bemanning. Zeer genoten ! Een echte aanrader !”  
Jos Kuiper, 6 oktober 2021

Broer en schoonzus 25 jaar getrouwd. Een fantastische dag op dit schip gehad. Gezellige bemanning, heerlijk gegeten aan boord. Samen met ook zon en wind was deze dag echt schitterend. Een echte aanrader"
Jochem Eenkhoorn, 2 oktober 2021

“Het was een geweldige dag met geweldig weer! Lekker warm en toch een lekker windje om te zeilen! Heerlijk"
Geanne de Boer, 24 september 2021

"Was (weer) een fantastische dag, we hebben ervan genoten!!!"
Rene de Regt, 22 september 2021

"Prachtig schip, zeer gastvrij personeel. Al met al een geslaagde dag. Veel wind dus veel wind in de zeilen. "
Rianne Basten, 28 augustus 2021