logo

Driemaster schip

Varen op een uniek driemaster schip

DriemasterschipKlippers staan bekend als de ultieme zeilschepen als het gaat om het bevaren van de wereldzeeën. Deze imposante driemasters met hun indrukwekkende tuigage en ranke bouw vormden de formule 1 onder de zeilschepen. Beroemd zijn de theeraces tussen de Cutty Sark en de Thermopylea aan het einde van de 19e eeuw. Helaas zijn deze schepen verdwenen met de komst van de stoomschepen. Het is echter ook vandaag nog mogelijk om op een driemaster schip te varen en het zeilen te beleven zoals het geweest moet zijn aan boord van die beroemde klippers. De Stedemaeght met als thuishaven Bataviahaven in Lelystad is een driemaster schip waarop u de ultieme zeilervaring kunt ondergaan. Gezeten onder drie imposante masten en 1000m2 witte zeilen bent u terug in de 19e eeuw. Laat u aan boord lekker verwennen met een keuze uit onze uitstekende Food & Beverage en beleef het IJsselmeer op een volstrekt unieke manier.

Een van de mooiste schepen van Nederland

De Stedemaeght wordt gerekend tot een van de mooiste schepen van Nederland en heeft deelgenomen aan de Koningsvaart op 30 april 2013 op het IJ in Amsterdam.

Dit driemaster schip heeft verschillende dekken waarop het bij mooi weer goed toeven is. Benedendeks kunt u beschikken over een salon, een lounge en een goed geoutilleerde bar.

Dagtochten op een driemaster schip

Op de Stedemaeght kunt u deelnemen aan dagtochten en rondvaarten. U wordt om 9:30 uur in Bataviahaven verwacht waar wij u graag verwelkomen met een kopje koffie of thee en wat lekkers. Na de ontvangst varen wij uit en onderweg doen wij Hoorn, Urk of Volendam aan alwaar u van boord kunt voor een korte wandeling in een van deze schilderachtige plaatsjes. Wanneer iedereen waar aan boord is van ons driemaster schip, zetten we koers naar Bataviahaven waar zo rond 17:00 hopen te arriveren. Gedurende deze dagtocht op ons driemaster schip serveren wij een uitstekende lunch en kunt u gebruik maken van onze bar.

Mogelijkheden

Een driemaster schip als de Stedemaeght leent zich ook uitstekend voor het organiseren van:

  • Huwelijksvoltrekkingen en huwelijksfeesten;
  • Bedrijfsevents (presentaties; trainingen, cursussen, etc.);
  • Bedrijfsfeesten en bedrijfsuitjes;
  • Personeelsuitjes;
  • Lezingen;
  • Feesten en partijen;
  • Etc.

Meer informatie over ons driemaster schip

Wilt u meer informatie over het varen op een driemaster schip als de Stedemaeght, vul dan het contactformulier op deze pagina in of bel of mail ons. Wij informeren u graag.

U kunt ook direct een vrijblijvende offerte opvragen. Stuur ons uw wensen en ideeën en een schatting van het aantal personen. Dan nemen wij contact met u op. Boek nu uw arrangement op ons schitterende driemaster schip.

Varen op de Stedemaeght?

Naam 
Telefoon 
E-mail 
Bericht 
Inschrijven nieuwsbrief 
  Ja  
Akkoord privacy policy 
  Ja  
    

Wat klanten zeggen...

"Vandaag een tochtje meegemaakt van Lelystad naar Hoorn en met volle zeilen weer terug. Wat een feest, enthousiast personeel die echt duidelijk houden van hun werk, een prachtig, keurig onderhouden schip en natuurlijk werkte het weer ook heel erg mee. Bovendien een fantastische catering, lekkere lunch en goed drinken! Een aanrader voor iedereen die van varen houdt!!!"
Winfried Noordijk, 8 juli 2018
(beoordeeld met 5 van 5 sterren)

“Wij hadden vrienden uit Duitsland over en wilden hen iets aanbieden, dus de Stedemaeght geboekt voor 4 mensen. Het schip is zeer goed onderhouden, alles piekfijn in orde en de bemanning is in 1 woord fantastisch; geduldig en behulpzaam. Daarbij nog een overheerlijke lunch, in 1 woord geweldig!!!!!!!!!! Wij komen zeker dit jaar nog eens terug. Als voormalig eigenaar van een schip heb ik mij zo welkom gevoeld en alles was meer dan perfect!!!!!!!!!
We hebben genoten!! Bedankt!"
Alie Ruiter, 21 juli 2017
(beoordeeld met cijfer 10 op Zoover)


“We hebben een geweldige dag gehad aan boord van Stedemaeght. Wat een prachtig schip en vriendelijke bemanning. Voor ons waren alle ingrediënten aanwezig om een onvergetelijke dag te hebben. Goed weer en genoeg wind. Er werd een prima lunch geserveerd. In Hoorn hadden we ruim een uur de tijd om het plaatsje te bekijken, daarna zeilden we terug richting Lelystad. Onderweg terug werd er bittergarnituur rondgedeeld.
We hebben genoten!! Bedankt!"
Mascha Groeneweg, 28 juli 2017
(beoordeeld met 5 van 5 sterren)

“Wat een heerlijke vaart, het was in 1 woord fantastisch. Heel goed verzorgd, nette bediening.
Bedankt!”
Corry de Vries en vriend, 16 juli 2017

Gewoon kort maar krachtig...Wij hebben gisteren een superdag gehad...was fantastisch!!!!”
Mario Seits, 29 mei 2017 (beoordeeld met 5 van 5 sterren)

Gisteren een top-dagje gehad ! Zeiltocht op deze fantastische driemaster Stedemaeght van Lelystad naar Urk en weer terug. Geweldig enthousiaste en aardige bemanning. Zeer genoten ! Een echte aanrader !”  
Jos Kuiper, 6 oktober 2016

Broer en schoonzus 25 jaar getrouwd. Een fantastische dag op dit schip gehad. Gezellige bemanning, heerlijk gegeten aan boord. Samen met ook zon en wind was deze dag echt schitterend. Een echte aanrader"
Jochem Eenkhoorn, 2 oktober 2016

“Het was een geweldige dag met geweldig weer! Lekker warm en toch een lekker windje om te zeilen! Heerlijk"
Geanne de Boer, 24 september 2016

"Was (weer) een fantastische dag, we hebben ervan genoten!!!"
Rene de Regt, 22 september 2016

"Prachtig schip, zeer gastvrij personeel. Al met al een geslaagde dag. Veel wind dus veel wind in de zeilen. "
Rianne Basten, 28 augustus 2016