logo

Zeilen op het IJsselmeer

Varen op het IJsselmeer met een tallship

Zeilen op het IJsselmeer is een bijzondere belevenis. Dat is nog meer het geval wanneer u gaat varen met een tallship zoals de Stedemaeght. Deze indrukwekkende bark van 62 meter lang met zijn drie imposante masten, zijn grote witte zeilen en zijn indrukwekkende tuigage maken het zeilen op het IJsselmeer tot een unieke ervaring.

Op de Stedemaeght kunt u meezeilen en ervaren hoe het geweest moet zijn om te varen op de zeilschepen die in de 19e eeuw de wereldzeeën bevoeren, zoals de beroemde klippers Cutty Sark en Thermopylea. De Stedemaeght wordt bovendien gerekend tot een van de mooiste schepen van Nederland.

Rijke geschiedenis

zeilen op het IJsselmeerDe geschiedenis van de Stedemaeght gaat terug tot 1926. Toen is het schip als walvisvaarder in Noorwegen in de vaart genomen. Later is het omgebouwd tot vrachtvaarder om op de Oostzee tussen de Baltische staten en de Scandinavische landen vracht te vervoeren. Aan het einde van de 20e eeuw is het schip omgebouwd tot een bark met drie masten en gedoopt tot Stedemaeght met als thuishaven het zoete water van Bataviahaven in Lelystad. Het schip heeft op 30 april 2013 deelgenomen aan de Koningsvaart op het IJ.

De geschiedenis van de Stedemaeght loopt grotendeels parallel met de ontstaansgeschiedenis van het IJsselmeer. In 1927 werd begonnen met de aanleg van de afsluitdijk. De Zuiderzee werd het IJsselmeer. En zout water werd zoet water. En nu kunt u met de Stedemaeght zeilen op het IJsselmeer

Varen op vaste tijden

Wanneer u met de Stedemaeght wilt zeilen op het IJsselmeer voor een rondvaart of een dagtocht, dan verwelkomen wij u graag aan boord om 9:30. Na de ontvangst met een kopje koffie of een kopje thee met wat lekkers varen we de haven uit en begint het zeilen op het IJsselmeer. Na een bezoekje aan Hoorn, Volendam of Urk varen we even na 17:00 uur weer terug naar de haven in Lelystad.

Mogelijkheden van varen op het IJsselmeer

Zeilen op het IJsselmeer is meer dan alleen het maken van dagtochten en rondvaarten. U kunt ook op de Stedemaeght terecht voor:

  • Huwelijksvoltrekkingen en huwelijksfeesten
  • Feesten en partijen (verjaardagsfeesten, afstudeer- en promotiefeesten);
  • Jubilea;
  • Lezingen;
  • Personeels- en bedrijfsuitjes;
  • Bedrijfsevents (bedrijfs- of productpresentatie, trainingen, teambuildingsessies);
  • Clinics;
  • Vergaderingen;
  • Etc.

Op de Stedemaeght is uitgebreide cateringservice mogelijk en het schip is uiteraard van alle moderne gemakken voorzien.

Deze activiteiten krijgen daarom tegen de achtergrond van de Stedemaeght een extra dimensie waardoor zij niet snel zullen worden vergeten.

Meezeilen op het IJsselmeer? Boek dan nu!

U kunt op de Stedemaeght zeilen op het IJsselmeer of ons schip boeken voor een dagtocht of rondvaart via onze website. Wilt u een activiteit organiseren en met ons meezeilen? Dan infomeren wij u graag over de mogelijkheden. Vul dan het contactformulier op de pagina in of bel of mail ons en kom alles te weten over het geweldige varen op het IJsselmeer.

Varen op de Stedemaeght?

Naam 
Telefoon 
E-mail 
Bericht 
Inschrijven nieuwsbrief 
  Ja  
Akkoord privacy policy 
  Ja  
    

Wat klanten zeggen...

"Vandaag een tochtje meegemaakt van Lelystad naar Hoorn en met volle zeilen weer terug. Wat een feest, enthousiast personeel die echt duidelijk houden van hun werk, een prachtig, keurig onderhouden schip en natuurlijk werkte het weer ook heel erg mee. Bovendien een fantastische catering, lekkere lunch en goed drinken! Een aanrader voor iedereen die van varen houdt!!!"
Winfried Noordijk, 8 juli 2018
(beoordeeld met 5 van 5 sterren)

“Wij hadden vrienden uit Duitsland over en wilden hen iets aanbieden, dus de Stedemaeght geboekt voor 4 mensen. Het schip is zeer goed onderhouden, alles piekfijn in orde en de bemanning is in 1 woord fantastisch; geduldig en behulpzaam. Daarbij nog een overheerlijke lunch, in 1 woord geweldig!!!!!!!!!! Wij komen zeker dit jaar nog eens terug. Als voormalig eigenaar van een schip heb ik mij zo welkom gevoeld en alles was meer dan perfect!!!!!!!!!
We hebben genoten!! Bedankt!"
Alie Ruiter, 21 juli 2017
(beoordeeld met cijfer 10 op Zoover)


“We hebben een geweldige dag gehad aan boord van Stedemaeght. Wat een prachtig schip en vriendelijke bemanning. Voor ons waren alle ingrediënten aanwezig om een onvergetelijke dag te hebben. Goed weer en genoeg wind. Er werd een prima lunch geserveerd. In Hoorn hadden we ruim een uur de tijd om het plaatsje te bekijken, daarna zeilden we terug richting Lelystad. Onderweg terug werd er bittergarnituur rondgedeeld.
We hebben genoten!! Bedankt!"
Mascha Groeneweg, 28 juli 2017
(beoordeeld met 5 van 5 sterren)

“Wat een heerlijke vaart, het was in 1 woord fantastisch. Heel goed verzorgd, nette bediening.
Bedankt!”
Corry de Vries en vriend, 16 juli 2017

Gewoon kort maar krachtig...Wij hebben gisteren een superdag gehad...was fantastisch!!!!”
Mario Seits, 29 mei 2017 (beoordeeld met 5 van 5 sterren)

Gisteren een top-dagje gehad ! Zeiltocht op deze fantastische driemaster Stedemaeght van Lelystad naar Urk en weer terug. Geweldig enthousiaste en aardige bemanning. Zeer genoten ! Een echte aanrader !”  
Jos Kuiper, 6 oktober 2016

Broer en schoonzus 25 jaar getrouwd. Een fantastische dag op dit schip gehad. Gezellige bemanning, heerlijk gegeten aan boord. Samen met ook zon en wind was deze dag echt schitterend. Een echte aanrader"
Jochem Eenkhoorn, 2 oktober 2016

“Het was een geweldige dag met geweldig weer! Lekker warm en toch een lekker windje om te zeilen! Heerlijk"
Geanne de Boer, 24 september 2016

"Was (weer) een fantastische dag, we hebben ervan genoten!!!"
Rene de Regt, 22 september 2016

"Prachtig schip, zeer gastvrij personeel. Al met al een geslaagde dag. Veel wind dus veel wind in de zeilen. "
Rianne Basten, 28 augustus 2016